İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Girne'de ilginç taciz ve darp olayı

Girne’de ilginç taciz ve darp olayı

Girne'de 22 Kasım'da E.A isimli genç bir kızı Boğaz Piknik Alanı'na götürerek, anadan doğma soyup video kaydını aldıktan sonra darp ettikleri iddia edilen 3 genç kız polis tarafından gözaltına alındı. Ç.M, S.B ve Z.C isimli 3 genç kız dün teminat talebiyle Girne'de mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 25/11/14 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Girne’de ilginç taciz ve darp olayı
A- A A+

Abbas ELMAS

Boğaz Piknik alanında E.A isimli genç kızı anadan doğma soyarak taciz edip video kaydına alan ve video kaydını aldıktan sonra darp ettikleri gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan Ç.M, S.B, Z.C isimli genç kızlar dün Girne'de mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube'de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlı Ç.M, S.B ve Z.C'nin 22 Kasım'da Girne'de meydana gelen "Şiddet tehdidi", "Kasti hasar", "cinsel taciz" ve "Ciddi darp" suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Polis memuru Özmüezzin, zanlıların müşteki E.A'yı aralarındaki husumetten dolayı araçlarına aldıklarını ve "O…..", "Lezbiyen" diyerek Boğaz Piknik Alanı'na götürdüklerini anlattı. Zanlıyı araçtan aşağıya indiren zanlıların E.A'ya "Ya soyunursun ya da seni döverek anadan doğma soyarız" dediklerini aktardı. Özmüezzin, zanlıların daha sonra E.A'yı soyarak dans ettirdiklerini ve cep telefonlarıyla video kaydı aldıklarını kaydederek, yine zanlıların "Polise gidersen video kaydını internetten yayarız" şeklinde A.E'yi tehdit ettiklerini söyledi. Zanlı Ç.M ile Z.C'nin müştekinin yüzüne vurmak ve saçını çekmek suretiyle ciddi şekilde darp ettiklerini anlatan Mustafa Özmüezzin, zanlıların müştekinin gözlüğünü kırarak kasti hasar suçunu işlediklerini ifade etti.

Özmüezzin, zanlıların tasarruflarında bulunan cep telefonlarının emare olarak alındığını ve Polis Genel Müdürlüğü'ne kamera kayıtlarının incelenmesi için gönderildiğini aktardı. Zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, verdikleri gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini aktaran Özmüezzin, zanlı Ç.M ve S.B'nin KKTC, zanlı Z.C'nin ise TC vatandaşı olduğuna dikkat çekerek tüm zanlıların da davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı Ç.M, "Özür dilerim. Böyle bir şey yapmaya hakkımız yoktu. Yaptığımız çok ayıp, ancak cinsel taciz yapmadık. Ailemden destek almıyorum. Çalışıp okuyorum. Okuluma devam edebilmem için bu son şansım" şeklinde savunmasını yaptı.

Mahkemede konuşan S.B ise "Suçumu kabul ederim. Zaten ben de lezbiyenim. Ben darp olayına karışmadım. Diğer arkadaşlarım darp etti. Ben sadece dans ettim onunla birlikte" şeklinde savunmasını yaptı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların söylediklerini dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, "Şiddet tehdidi suçlarına yasada 3 yıla kadar hapis öngörülmektedir. Böyle bir rezalet olamaz. 3 tane genç kız böyle bir olaya nasıl karışır? Suçları zaten ağır hepsi de cezaevinde yargılanmayı beklesin" diyerek mahkemeye 15 dakika ara verdi.

Aranın ardından teminat şartlarını okuyan Yargıç Ulutekin, tüm zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, zanlı Ç.M ve S.B'nin 20 bin TL'lik şahsi kefalet senedi imzalamasına, zanlı Z.C'nin KKTC vatandaşı muteber bir kişinin imzalayacağı 20 bin TL'lik kefalet senediyle tutuksuz yargılanmasını emretti. Ulutekin ayrıca tüm zanlıların haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek İspat-I Vücut yapmalarını emretti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.