İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yorgancıoğlu: "Ülke istikrarını korumak adına özveride bulunuyoruz!"

Yorgancıoğlu: "Ülke istikrarını korumak adına özveride bulunuyoruz!"

KKTC Başbakanı Yorgancioglu ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Davutoğlu arasındaki görüşme tamamlandı.

Yayın Tarihi: 25/11/14 21:22
okuma süresi: 3 dak.
Yorgancıoğlu: "Ülke istikrarını korumak adına özveride bulunuyoruz!"
A- A A+

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da biraraya geldi; görüşme sonrasında ortak açıklama yaptı.

Türkiye Başbakanı Davutoğlu, KKTC'ye Türkiye'nin desteğini yineleyerek, Kıbrıs'ın ekonomik münhasır bölgesinde iki halkın da eşit hakkı bulunduğunu ve bu hakların kullanılmasında hiçbir tereddüt gösterilmeyeceğini söyledi.

Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşlerini ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'le da paylaştığını ifade eden Davutoğlu, müzakerelerde yaşanan tıkanıklığın aşılması, bir çözüm perspektifinde buluşulması ve doğal kaynakların bu çözüm perspektifinin alt yapısını oluşturması ümidini ifade etti.

Davutoğlu, "Biz her zaman KKTC'nin yanında olmaya devam edeceğiz. Kıbrıs'ta siyasi istikrarın, ekonomik kalkınmanın sürmesi için Türkiye her zaman desteğini vermeye devam edecek" dedi.

YORGANCIOĞLU: "TEMEL ORTAK AÇIKLAMA"

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesini istediklerini vurguladı ve çözümün hangi temellere dayanacağının 11 Şubat Ortak Açıklaması'nda yer aldığını söyledi.

Ortak metnin ortak akıl olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, müzakerelerin devam etmesi gerektiğini ve Rum lider Anastasiadis'in masadan kaçmasının anlamı olmadığını vurguladı.

Gerginliklerin tırmanabileceğini ama çözümünün masada olduğunu ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, Anastasiadis'i masaya çağırdı.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununu çözmek yanında ekonomiyi geliştirme sorumlulukları da bulunduğuna işaret ederek, son bir yılda aldıkları tedbirlerle mesafe kat ettiklerini ancak daha almaları gereken yol bulunduğunu söyledi.

Reformlar için çalışmaların sürdüğünü belirten Yorgancıoğlu, ülke istikrarını korumak adına özveride bulunduklarını kaydetti.
Yorgancıoğlu, Türkiye'nin destek ve yardımlarına teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.