İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Hayvan Hastanesi'ni gezdi

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Hayvan Hastanesi'ni gezdi

Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi, Ertan Ersan başkanlığındaki Kıbrıs Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Yayın Tarihi: 26/11/14 08:47
okuma süresi: 4 dak.
Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Hayvan Hastanesi'ni gezdi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret eden Ertan Ersan başkanlığındaki Kıbrıs Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile gazilere Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene tarafından hastanenin kabiliyetleri, toplum sağlığına yapacağı katkılar, hekim kadrosu yanısıra sürdürülen faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Savaşan; Siz vefakar ve çok kıymetli değerlerimizle böylesi gurur verici gelişmeleri paylaşmaktan onur duyuyoruz...

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ın ziyarette yaptığı konuşmada "Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel'in sağlık alanında KKTC'ye yaptığı yatırımlar toplumumuzun sağlığını geliştirmeyi ve korumayı amaçladığı kadar, sağlıkla ilgili risk ve sorunların belirlenerek bu sorunların ortadan kaldırılmasına da hizmet etmektedir. Üniversitemiz YDÜ özelinde, ülkemize kazandırılan tam teşekküllü Hayvan Hastanesi toplum sağlığı alanına yeni ve anlamlı bir halka daha eklemiştir. KKTC'nin kurulmasında ve bu günlere gelmesinde Şehitlerimizin ve Malül Gazilerimizin kutsal rolü tartışılmazdır. Ülkemizin bu günlere gelmesinde büyük acılar çeken siz vefakar ve çok kıymetli değerlerimizle devletimiz adına gurur verici bu gelişmeleri paylaşmaktan onur duyuyoruz" dedi.

Prof. Dr. Özgencil; Buldog'a mikrocerrahi yöntemle operasyon mikroskopu altında başarılı bir göz ameliyatı yaptık ...

Hastane ziyareti sırasında ameliyataneleri de gezen heyete Buldog ırkı köpeğe başarılı bir göz ameliyatı yapan ekibin başkanı ve YDÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. F. Eser Özgencil tarafından ameliyataneler ve gerçekleştirilen ameliyatla ilgili bilgiler verildi.

Özgencil "her iki alt göz kapağında göz kapaklarının içe dönerek gözün saydam kısmı olan korneayı irrite etmesi sonucu gelişen korneal hasar (ENTROPİON) tanısı koyduğumuz erkek Buldog ırkı köpeğe mikrocerrahi yöntemle operasyon mikroskopu altında ameliyat yapıldı. Gerçekleştirdiğimiz bu operasyon ile görüşü engelleyen opak nedbe dokusunun yerine kontrollü iyileşme ile daha saydam ışığı geçirebilecek korneal doku elde etmeyi yani köpeğin daha iyi görmesini amaçlıyoruz" diye konuştu.

Ersan: Allah Suat Hoca'mızı bizlerin ve devletimizin başından eksik etmesin...

"Allah Suat Hoca'mızı bizlerin ve devletimizin başından eksik etmesin" diyerek sözlerine başlayan Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, YDÜ'nün KKTC'ye ilk defa tam teşekküllü bir hayvan hastanesi kazandırdığını görmekten ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ersan "Avrupa'yı bile kıskandıracak böylesi bir hayvan hastanesini KKTC'ye kazandıran YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'e yaptığı her şey için, bu ülkeye kattığı tüm değerler ve yaşattığı ilklerden ötürü teşekkür ederiz" dedi. Adamızda hayvan hastalıklarının yoğun ve sürekli biçimde görüldüğünü belirten Ersan, hayvanlardan insanlara geçen bir çok hastalık bulunduğunu da ifade ederek YDÜ Hayvan Hastanesi'nin hastalıkların önlenmesi yönünde toplumumuzun sağlığına büyük katkı yapacağına inanç belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.