İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Oktay: "Kuraklık geliyor!"

Oktay: “Kuraklık geliyor!”

Eski Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada; dünyada bilim adamlarının birçoğunun hava sıcaklıklarının yükseleceğini ve yağışların azalacağını savunduklarını, azınlık bir kısmın ise mini buzul çağı olacağı görüşünü savunduklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 26/11/14 10:00
okuma süresi: 2 dak.
Oktay: “Kuraklık geliyor!”
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Oktay, yapılan araştırmalar doğrultusunda hâkim görüşün küresel ısınmanın ve hava sıcaklıklarının git gide artacağı, yağışların ise azalacağı yönünde olduğunu belirterek, "Bölgemiz yarı kurak bir iklim kuşağındadır. İleriki zamanlarda yani 2050-2100 arasında tamamen kurak bir iklime sahip olacağımızı söyleyebiliriz" dedi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) bir dönem danışmanlık yapan iklim bilimi uzmanı John L. Casey, yeni kitabında birçok uzmanın düşündüğünün aksine dünyada küresel ısınma değil soğuma yaşanacağı ve önümüzdeki 30 yıl dünyada karakışlar yaşanacağını iddia etti. Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na değerlendirmelerde bulunan Eski Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay, hâkim görüşün küresel ısınmanın ve hava sıcaklıklarının git gide artacağı, yağışların ise azalacağı yönünde olduğunu belirtti.

2050-2100 yılında kurak bir iklim olacak

Eski Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay, bilim adamlarının hava sıcaklıklarının yükseleceğini ve yağışların azalacağını söylediklerini belirterek, "Birkaç tanesi ise mini buzul çağının olacağı görüşü var. Ama hâkim görüş küresel ısınmanın ve hava sıcaklıklarının git gide artacağı, yağışların ise azalacağı yönündedir. Bizim ülkemizde ve Türkiye'de yapılan çalışmalar göre de yağışların azalacağı ve sıcaklığın artacağı görünmektedir. Mini buzul çağı ise yeni yeni ortaya atılmış ve itibar kazanmamış bir görüştür. Bölgemiz yarı kurak bir iklim kuşağındadır. İleriki zamanlarda yani 2050-2100 çalışmalarında tamamen kurak bir iklime sahip olacağımızı söyleyebiliriz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.