İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akıncı: "Çözüm iş dünyasının da yararına"

Akıncı: “Çözüm iş dünyasının da yararına”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Rum yönetimi Tarım Bakanlığı'nın tanınmış olmanın verdiği avantajla hellim konusunda adımlar attığını ancak Kıbrıslı Türk üreticilerin mağdur olmaması için bir formül bulunması gerektiğini söyledi ve "Avrupa Birliği bu konuda Kıbrıs Türk tarafına yardımcı olmalı" diye konuştu.

Yayın Tarihi: 26/11/14 10:41
okuma süresi: 3 dak.
Akıncı: “Çözüm iş dünyasının da yararına”
A- A A+

Akıncı, doğal gaz konusunun Kıbrıs gündeminde henüz yeni olmasına karşın, ülkede yüzlerce yıldan beri "hellim" ya da "hallumi" adıyla üretilen ürünün tescil konusunun önemine dikkat çekerek, "bu ürünün sadece Kıbrıslı Rumların sahipliğine bırakılması kabul edilmez" dedi. Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tanınmamış olmanın getirdiği sıkıntıları yaşıyoruz. Kıbrıs Rum yönetimi Tarım Bakanlığı ise tanınmış olmanın verdiği avantajla hareket ediyor. Bunu bir çıkış yolu olmalı. Bu bir güven yaratıcı önlem unsuru olarak değerlendirilebilir. AB, bu konuda bizlere yardımcı olmalıdır. Her şey onların istediği gibi olsun yaklaşımı doğru bir yaklaşım değil. Umarım sorun, istediğimiz gibi çözüme ulaşır" diye konuştu.

Mustafa Akıcı sivil toplum örgütlerine yaptığı ziyaretler çerçevesinde dün (25 Kasım Salı) saat 17.00'de Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi'ni ziyaret ederek Konsey Başkanı İlker Züğürt ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü, Konsey başkan ve üyeleriyle vizyonunu da paylaşan Akıncı, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Konsey'in kuruluşu ve faaliyetleriyle ilgili Akıncı'ya bilgi aktaran Züğürt, Avrupa'da temaslarda bulunduklarını ve Avrupa İşadamları Konseyi ile üyeliğe yönelik girişimleri olduğunu kaydetti.

Konsey'in faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirten Mustafa Akıncı ise Avrupa'daki faaliyetlerin önemine dikkat çekerek, Avrupa İşadamları Konseyi'ne üyeliğin gerçekleşmesi dileğinde bulundu.

"SİYASİ İRADE VE TECRÜBEYE İHTİYAÇ VAR"

Kuzey Kıbrıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin daha çok 'görüşmeci' seçmekle özdeş olduğu kaydedilerek bu konudaki görüşleri sorulan Akıncı, şöyle konuştu:

"Kıbrıs Türk halkı görüşmeci yanında toplum liderini seçiyor. Dünya KKTC'yi tanımasa da seçilen kişiyi Kıbrıs Türk toplumunun lideri olarak kabul ediyor. Bu anlamda seçilecek kişinin siyasi tecrübe ve iradesinin olması çok önem arz ediyor. Kıbrıs Türk halkı, masada haklarını savunacak, işini bilen birini seçecektir. Halk, ne seçtiğinin ve seçeceğinin bilinci içerisindedir. Bu nedenle halktan büyük bir destek görmekteyim.

Çözüm konusunda tüm çabasını ortaya koyacağının altını çizen Akıncı sözlerini, "Ancak tabi ki ben sihirbaz değilim. 'beni seçin, Kıbrıs sorununu üç ayda çözeyim' demem. Bu konuda hiç yalan söylemedim, yine de söylemem. Bir anlaşma olması için iki tarafın da bunu ihtiyaç olarak algılaması gerek. Şimdi böyle bir fırsat var.

Adamızdaki zenginliği gelecek kuşaklardan esirgemeyecek bir politika izlememiz lazım" diyerek tamamladı.

GÖNYELİ SALI PAZARINI ZİYARET

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün sabah ayrıca Gönyeli'de kurulan Salı Pazarı'nı ziyaret ederek esnaf ve halkla buluştu, sohbet ederek sorunlarını dinledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.