İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi'nden Meclis önünde eylem

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi'nden Meclis önünde eylem

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi 2010 yılında emeklilerin maaşlarından kesilen vergilerin geri ödenmesi için 2015 yılı bütçesine ödenek konulması istemiyle, Meclis önünde eylem gerçekleştirecek. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 27/11/14 09:09
okuma süresi: 2 dak.
Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi'nden Meclis önünde eylem
A- A A+

2010 yılında Ulusal Birlik Partisi Hükümeti döneminde Emeklilerden vergi kesintisi için yasa çıkarıldığı bilgilerinizdedir.

Tüm uyarılarımıza rağmen söz konusu yasa yürürlüğe konmuş ve Eylül-Aralık, 2010'da dört ay ve 2010 yılına ait 13. Maaşlarından olmak üzere Emeklilerden beş ay süre ile vergi kesintisi de yapıldığı hatırlanmaktadır.

Konu 2010 yılında Yargıya taşınmış ve Ocak, 2011'de Anayasa Mahkemesi kararı ile Emeklilerden vergi alınmasına olanak veren yasalar iptal edilerek yürürlükten kaldırılmıştır.

Anayasa Mahkemesi huzurunda Hükümet adına o dönemin Maliye Bakanı ile Davayı kazanmamız halinde yapılan ve yapılacak olan kesintilerin iade konusunda mutabakat sağlanmış ancak Ulusal Birlik Partisi Hükümeti verdiği sözü tutmamıştır.

Bir sureti ekte verilen K.K.T.C. Başsavcılığı'nın yazısına rağmen bu ödeme yapılmamıştır. Dava sürecinde bizimle birlikte Mahkeme'de olan bu günkü iktidar Ağustos, 2013'ten bu yana görevde olmasına rağmen 2014 Bütçesine ödenek koymamış, ısrarlı talep ve uyarılarımıza rağmen halen 2015 Mali yılı Bütçesi içinde de tedbir alınmamıştır.

Bu gün işte bu nedenle buradayız. Geriye dönük alacaklarımızı hem Siyasi İradeye, hem de K.K.T.C. Meclisinde bulunan Sn. Milletvekillerine bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Konunun kamuoyu ile paylaşılmasında ilgi ve katkılarınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi

Mehmet Salih DİREKTÖR Emekli Mücahitler Derneği Başkanı

Esen ÖMÜRLÜ Güvenlik Kuvvetleri Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı

Soyer UNKU Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği Başkanı

Mustafa TOLGA Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Genel Başkanı

Nurettin ÇIRAKOĞLU K.K.T.C. Polis Emeklileri Derneği Başkanı

Derviş COŞKUNER Vakıflar ve Din İşleri Emeklileri Derneği Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.