İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Murat Kanatlı'nın yargılanmasına bugün devam ediliyor!

Murat Kanatlı'nın yargılanmasına bugün devam ediliyor!

Vicdani Retci Murat Kanatlı'nın Askeri Mahkeme'deki yargılanması devam ediyor.

Yayın Tarihi: 27/11/14 09:39
okuma süresi: 2 dak.
Murat Kanatlı'nın yargılanmasına bugün devam ediliyor!
A- A A+

Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Kanatlı kişisel Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada ifade özgürlüğü konusunda Askeri Mahkeme'nin şüphede olduğunu söyledi.

Kanatlı'nın açıklaması şöyle:

"Bugün günlerden askeri mahkeme... saat 14'te yeniden ve bir kez daha askeri mahkemede olacağız... Askeri mahkeme, geçen hafta yasadaki "Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı nezdinde kurulan Güvenlik Kuvvetleri Mahkemesi" tanımının anayasadaki adil yargılama, mahkemelerin bağımsız olması hükümleri ile çelişkili olabileceğini iddiamızla Anayasa Mahkemesi'ne havale istemimiz ile ilgili kararını verebilir... Haziran 2011'den bugüne kaçıncı kez bir sivil olarak, askeri mahkemede duruşmalara katılacam, bilmem! sayısını artık kaybettim... hem de vicdani reddin düşünce ve vicdan özgülüğü olduğu Anayasa ve Askeri Yargıtayın kararlarında tescil edilmiş, bu konuda yasal düzenleme yapılması takdirini yasa koyucuya bırakmış, yasa koyucunun bir kısmı bu yönde çalışma yaptığı yani yargılandığımız konuda suç olması konusunda artık açık bir şüphenin oluştuğu bu ortamda, şüphe sanığın lehinde kullanılır hukuk prensibine rağmen ben bugün askeri mahkemede olacam, Haluk Selam Tufanlı ise 11 Aralık'ta ve onunla ilgili karar okunacak... Şüphe var, yerel ve uluslararası mahkemeler vicdani retçilerle ilgili aldığı kararlar var, yasa değişikliği tartışmaları var ama ASKERİ mahkeme düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda hala şüphede!"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.