İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Suat İ.Günsel'den tarihi konuşma

Suat İ.Günsel'den tarihi konuşma

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel dünyanın en büyük eğitim yatırımcılarından biri olarak davet edildiği İngiltere Parlamentosu'nda üst düzeyde toplantılara katılıp, dünya siyaset tarihinin en eski devlet yönetim kurumlarından biri olan Lordlar Kamarası'nda bir de konuşma yapacak.

Yayın Tarihi: 27/11/14 12:00
okuma süresi: 3 dak.
Suat İ.Günsel'den tarihi konuşma
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat i. Günsel, dünyanın önde gelen diğer eğitim yatırımcılarıyla birlikte 1 Aralık 2014 tarihinde Lordlar Kamarası'nda düzenlenecek olan uluslar arası bir toplantıya katılacak ve dünyada ve KKTC'de yüksek öğrenimin yeri ve Yakın Doğu Üniversitesi'nin dünya eğitim ve bilimine sağladığı tarihsel katkılar konusunda bir konuşma yapacak. Organizatörlüğünü Lordlar Kamarası Üyesi ve İngiltere Parlamentosu Liberal Demokrat üyesi Lord John Kevin Sharkey'in yaptığı uluslar arası etkinlikte İngiltere Parlamentosu uluslar arası yüksek öğretim ve işbirliği konusunda dünya çapında seçkin eğitim yatırımcılarının katılacağı önemli bir organizasyona ilk kez ev sahipliği yapacak.

İngiltere Parlamentosu'nda 20. Yüzyıl tarihine mal olmuş liderler ağırlandı…

Dr. Günsel'in konuşma yapacağı Lordlar Kamarası, dünyanın bilinen en eski parlamentolarından biri olan İngiltere Parlamentosu'nun da üzerinde olan bir organ. Yüzyıllar boyunca yabancılara kapalı olan Lordlar Kamarası ve İngiltere Parlamentosu'nda yabancı bir devlet adamı olarak ilk kez 1939 yılında Fransa Cumhurbaşkanı Albert Lebrun her iki kamaraya da hitaben bir konuşma yaptı. Bu tarihten sonra 2014 yılına kadar her iki kamaraya da hitaben konuşma yapan devlet adamları ve 20. Yüzyılda dünya tarihine mal olmuş liderlerin sayısı 54'dür.

ATHPA'dan Günsel'e onursal ödül…

28 Kasım 2014 tarihinde beraberindeki bir heyetle Londra'ya gidecek olan YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel Lordlar Kamarası'ndaki toplantıya katılıp, konuşmasını yaptıktan sonra sağlık ve eğitimde işbirliği konularında düzenlenecek üst düzey etkinliklere de katılacak ve çeşitli temaslarda bulunacak. Londra ziyareti sırasında Dr. Günsel'e Anglo Turkish Healthcare Professionals Association (ATHPA) tarafından Kıbrıs'taki sağlık eğitimine ve sağlıklı yaşama olan katkılarından dolayı bir de onursal ödül sunulacak. Dr. Günsel onur davetlisi olarak Türk-İngiliz Ticaret Sanayi Odası Başkanı Emma Edhem'in vereceği yemeğe de katılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.