İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Oğuz: "Hayvan sayısı artırılıyor mu?"

Oğuz: "Hayvan sayısı artırılıyor mu?"

UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz, Meclis oturumunda Kıbrıs Postası Gazetesi'nin dün "Hellime İçeriden Darbe" başlığıyla manşetten verdiği haberine dikkat çekerek, hayvan sayısının artırılmasına yönelik çalışmaların hangi durumda olduğunu sordu.

Yayın Tarihi: 28/11/14 09:30
okuma süresi: 2 dak.
Oğuz: "Hayvan sayısı artırılıyor mu?"
A- A A+

Bakan Sennaroğlu, gelecek olan suyun ürün ekilmesindeki önemini vurgulayarak, hellimin üretilmesi için gereken küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yem ihtiyacının karşılanmasında kullanılabileceğini ve verimin artırılabileceğini ifade etti.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz, Meclis oturumunda gazetemizin dün "Hellime İçeriden Darbe" başlığıyla manşetten verdiği haberine dikkat çekti.

Oğuz, hayvan sayısının artırılmasına yönelik çalışmaların hangi durumda olduğunu sordu. Dursun Oğuz, devletin her zaman üreticiye destek vermesi gerektiğini belirterek, çalışmalarla ilgili Bakan Sennaroğlu'ndan bilgi istedi.

Sennaroğlu: "Süt parasını ödeyemedik"

Daha sonra söz alarak eleştirileri yanıtlayan Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, kuraklık döneminde hayvan sayısının azaldığına yönelik açıklamaların doğru olmadığını belirterek, ülkedeki hayvancıların büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti. Sennaroğlu, geçen yıla göre ülkedeki hayvan sayısında artış olduğunu vurguladı. Bakan Sennaroğlu, süt parasının ödenemediğini ifade ederek, çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Konuşmasında su konusuna da değinen Sennaroğlu, tarımda kullanılacak suyun yarısının Güzelyurt; yarısının da Aslanköy civarındaki arazilerde kullanılacağını söyledi. Ülkeye rekabet edebilecek ürün ekilmesinden yana olduklarını belirten Sennaroğlu, hellimin üretilmesi için gereken küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yem ihtiyacının karşılanmasında kullanılabileceğini ancak henüz netleşmediğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.