İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Nolan: "Gürler bu yetkiyi kimden aldı?"

Nolan: "Gürler bu yetkiyi kimden aldı?"

Yüksek Mahkeme eski başkanı Nevvar Nolan, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler'in törenlerde, günün önem ve anlamını belirten pankartlar dışında bir görüşe izin verilemeyeceğini açıklamasını Kıbrıs Postası'na değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 28/11/14 08:30
okuma süresi: 2 dak.
Nolan: "Gürler bu yetkiyi kimden aldı?"
A- A A+

Nevvar Nolan, Anayasa'nın temel hak ve özgürlükleri barındırdığına dikkat çekerek, Anayasa'da belirtildiği şekilde kısıtlama yapılabileceğini, Pervin Gürler'in bu konuda kendini yetkili buluyorsa hangi yasanın kendisine bu yetkiyi verdiğini veya bu yetkiyi kimden aldığını açıklaması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler'in "Törenlerde yaşanan olaylara ilişkin bundan sonra günün önem ve anlamını belirten pankartlar dışında bir görüşe izin verilmeyecek" açıklamasını Kıbrıs Postası'na değerlendiren Yüksek Mahkeme eski başkanı Nevvar Nolan, KKTC Anayasası'nın temel hak ve özgürlükleri barındıran en üst konum olduğunu belirtti. Nolan, Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi dahil KKTC Anayasa'sında temel hak ve özgürlükler olduğunu söyleyerek, söz, yazı ve hareketle bunun ifade edilebileceğinin belirtildiğini kaydetti. Nolan, "Verilen haklar kullanılmayacaksa neden bu haklar verildi? Anayasa'da belirtildiği şekilde kısıtlama yapılabilir ancak neye dayanarak kısıtlama yapılabileceği Anayasa'da belirtilmiştir" dedi.

"Hangi yasa bu yetkiyi verdi? Açıklasın!"

Nolan, Polis Genel Müdürlüğü'nün bu konuyla ilgili izin verip vermemesinin söz konusu olamayacağını belirterek, bu izni Anayasa'nın verdiğine dikkat çekti. Nolan, Pervin Gürler'in bu konuda kendini yetkili buluyorsa hangi yasanın kendisine bu yetkiyi verdiğini veya bu yetkiyi kimden aldığını açıklaması gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.