İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sucuoğlu: "Kaptanı tutsaydık anlardık"

Sucuoğlu: "Kaptanı tutsaydık anlardık"

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada mülteci krizine değindi ve kaptanın sorgulanmadan Türkiye'ye gönderilmesini eleştirerek, "Burada sorgulamış olsaydık, bu küçük adamızda neler döndüğünü, kimlerin bu konuda rol aldığını öğrenebilirdik" diye konuştu.

Yayın Tarihi: 28/11/14 10:00
okuma süresi: 3 dak.
Sucuoğlu: "Kaptanı tutsaydık anlardık"
A- A A+

"Bir devlet olmanın gereğini yapamamanın üzüntüsü içindeyim" diyen Sucuoğlu, bu konuda devlet olarak sınıfta kalındığını belirtti ve 5 gün sonra kayıp kaptanın gözaltına alındığının haberini aldıklarını Meclis Kürsüsü'nden duyurdu ve "Mersin Emniyeti hala bir şey yapmadı" dedi.

Kıbrıs Postası - Hasan YIKICI

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu dünkü Meclis oturumunda Kıbrıs Postası'nın da günlerdir izini sürdüğü mülteci krizi ve kayıp kaptan olayına değindi.

"Bir devlet olmanın gereğini yapamamanın üzüntüsü içindeyim" diyen Sucuoğlu, bu konuda devlet olarak sınıfta kalındığını ifade etti.

Sucuoğlu, geminin yasal yollarla 17 Kasım Pazartesi günü Mağusa Limanı'na geldiğini ve iki gün boyunca orada kaldığını kaydetti.

Gemide arıza tespit edilmesine rağmen, arıza giderilmeden yola çıkıldığını kaydeden Sucuoğlu şunları belirtti: "Gemide arıza tespit edilmiş. Ama aceleleri olduğu için 19 Kasım günü Mağusa Limanı'ndan ayrıldı. Aynı gemi 22 Kasım günü kara sularımızın içerinde motoru bozulduğu için yardım istedi. 235 kişi, çok zor durumda olarak bizim yerel birimlerimiz tarafından Girne'ye taşındı."

Buraya kadar her şeyin tamam olduğunu fakat bu andan sonra yapılanları eleştiren Sucuoğlu, geminin kaptanının mültecilerin arasında olduğu bilinmesine rağmen sorgulanmadığını ve Türkiye'ye gönderildiğini söyledi: "Bugüne kadarki söylentiler Mağusa Limanı'nın, genelde de KKTC'nin bu insan tacirliğinin bir kavşak noktası olduğu yönündedir. Ama ilginçtir bu geminin yola çıktığı sürede bir başka geminin de aynı konumda Mağusa Limanı'nda bekletildi ve duyumlar hala daha limanda beklediği yönündedir."

Sucuoğlu, söz konusu gemilerin Tanzanya bandıralı olduğunu ve 5 bin dolara üçüncü bir ülke tarafından kiralanabildiğini söyledi.

"Zaman darlığı bahane"

Kaptanın tespit edilmesine rağmen 'zaman darlığı' bahane edilerek, Türkiye'ye apar topar geri gönderildiğini ifade eden Sucuoğlu, "Halbuki burada sorgulamış olsaydık bu küçük adamızda neler döndüğünü, kimlerin bu konuda rol aldığını öğrenebilirdik. Ama ne halse bu kaptan çok süratle yanında görevlendirilmiş bir polis subayı ile zaman darlığı nedeniyle Türkiye'ye yolladı" dedi.

"Kaptan gözaltına alındı"

Kapatanın nerede olduğunu henüz öğrendiklerini kaydeden Sucuoğlu, "Biraz önce Sahil Güvenlik Komutanlığı da gözaltında olduğunu teyit etti. Mersin emniyetinden bir işlem yapılmadı" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.