İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTÖS'den CTP-DP hükümetine çağrı

KTÖS'den CTP-DP hükümetine çağrı

Kıbrıs Türk Öğretmenelr Sendikası yaptığı açıklama ile ülkede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi... Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 28/11/14 09:56
okuma süresi: 3 dak.
KTÖS'den CTP-DP hükümetine çağrı
A- A A+

Kıbrısı'ın Kuzeyinde kurdurulan ayrılıkçı rejimin koruyuculuğunu yapan CTP-DP Hükümetçilik oynamaya devam ediyor. Varlık nedenleri Kıbrıslı emekçiler olmadığından dolayı oynadıkları oyunun hakkını sonuna kadar vermekte, (ANKARA) TC ile imzaladıkları protokolü inkar etmekte ve her geçen gün ülke kaynaklarını sermayeye peşkeş çekmeye devam etmektedirler.

Seçim döneminde yaptıkları propagandalarda, bir önceki hükümet döneminde yapılan Ercan ihalesini iptal edeceklerini ve ülkede adaletli bir düzen kuracaklarını kaydetmişler ancak hükümete geldikten sonra bunları yapmak yerine koltuklarda oturmanın bedeli karşılığında TC ile imzaladıkları ve halktan sakladıkları protokolün uygulanmasında kusursuz rollerini oynamaya devam etmişlerdir. Bundan dolayı protokole bağlı kalarak suyu ve elektriğide özelleştirmek için her türlü girişimi yapacaklarını düşünmekteyiz.

İşbirlikçi CTP-DP hükümetine KTÖS olarak açıkça çağrı yapıyoruz..

  1. Kabinedeki bakanların seçim öncesi ve sonrasındaki banka hesaplarının kamuoyuna açıklanması.

  2. Bir önceki UBP hükümetindeki yapılan ihalelerin ve özelleştiren kurumlarla ilgili rüşvet iddialarının araştırılması.

  3. Yapılan vergi affı sonrası ülkedeki sermayedarların ne kadar vergi ödediklerinin açıklanması.

  4. UBP kurultayı öncesi TC elçisinin de onayı ile yapılan siyasi istihdamların kamu maliyesine şu ana kadarki yansıması.

  5. Seçim döneminde hangi iş adamlarının bazı siyasi partilere ne kadar yardım yaptıkları ve bu iş adamlarının ne kadar vergi ödediklerinin araştırılıp açıklanması.

Hükümetçilik oynayan CTP-DP hükümeti kamuoyuna derhal açıklama yapmak zorundadır. KTÖS olarak bizler ülkede yeterince kaynağın mevcut olduğunu düşünüyoruz. Yerel kaynaklarla oluşturulacak adaletli şeffaf ve hesap soran hesap verebilen bir yapıda KTÖS olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. 1963-1968 yılları arasında Kıbrıslı Türkler gettolarda yaşamış ve toplumsal dayanışma örneği göstermişlerdir.

CTP-DP hükümeti TC ile imzalanan protokolü iptal edip hükümetçilik oynamadıklarını ıspatlayacaklar yada tarih onları da işbirlikçilerin sayfasına yazacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla.

KTÖS Yürütme Kurulu(a)

Mustafa Baybora

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.