İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hüdaoğlu: "Sn. Gürler'in açıklamaları ancak polis devletlerinde kabul görür"

Hüdaoğlu: “Sn. Gürler’in açıklamaları ancak polis devletlerinde kabul görür”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Dr. Suphi Hüdaoğlu, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler'in törenlerdeki tutuklamalarla ilgili olarak "Bundan sonra günün anlam ve önemini belirten pankartlar dışında bir görüşe izin verilmeyecek" şeklinde açıklama yapmasını, 'faşizan' bir düşüncenin ürünü olarak niteledi.

Yayın Tarihi: 28/11/14 11:30
okuma süresi: 3 dak.
Hüdaoğlu: “Sn. Gürler’in açıklamaları ancak polis devletlerinde kabul görür”
A- A A+

Pervin Güler'in bu açıklamasının ancak polis devletlerinde kabul göreceğini belirten Hüdaoğlu, "Bu söylemi ve bu düşünce yapısını onaylamamız mümkün değildir" dedi.

Eylem yapmanın en temel hak ve özgürlüklerden biri olduğunu, düşünce özgürlüğü ile toplantı yapma hakkının da Anayasa tarafından koruma altına alındığını belirten Hüdaoğlu, "Polis Örgütü, günün önem ve anlamını hangi kriterlere göre belirleyecek. Böyle bir sınırlama getirmek ve kriter koymak mümkün mü, yapılmak istenen tam anlamı ile ifade özgürlüğünü katletmektir" dedi.

Polis Müdür Vekili'nin bu açıklamasının polisin sivil otoriteye bağlanması gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Hüdaoğlu, ülkenin sivil ve demokratik bir hale gelmesi için herkes üzerine düşeni yapacağına, tam tersine polis devletini aratmayacak uygulamalardan bahsedilmesinin düşündürücü olduğunu vurguladı.

Polisin insanların temel hak ve özgürlüklerine saygı gösterme zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Hüdaoğlu, buna saygı göstermesi gereken kurumun, tam tersine kısıtlamaya gidileceğini açıklayarak yurttaşlarımıza gözdağı vermesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yüksek Mahkeme eski Başkanı Nevvar Nolan'ın, 'Pervin Gürler'in bu yetkiyi hangi yasanın kendisine verdiğini veya yetkiyi kimden aldığını açıklaması gerektiği' yönündeki ifadelerine de atıfta bulunan Hüdaoğlu, bu soruyu kendilerinin de aynen Sn. Gürler'e ilettiklerini kaydetti.

Söz konusu açıklamaya yönelik Hükümet ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun ne düşündüğünü de soran Hüdaoğlu, düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmaya davet etti.

TDP olarak yıllardır polisin sivile bağlanması gerektiğini savunduklarını, 3 yıl önce meclise yasa önerisi sunduklarını belirten Hüdaoğlu, CTP-DP hükümet programında da yer almasına rağmen, hükümetin ısrarla bu konuda adım atmadığını kaydetti.

Yaşanan gelişmeler karşısında hükümete sözünde durarak gerekli adımları atma çağrısında bulunan Hüdaoğlu," Hükümet, polisin sivile bağlanması konusunda gerçekten samimi ise, üzerine düşen görevi yapmalıdır. TDP olarak bu konuda atılacak adıma destek vermeye hazırız" dedi.

TDP Basın Bürosu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.