İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

YDE kriz yönetiminin tanınmış uzmanlarını Yakın Doğu Üniversitesi'nde buluşturuyor

YDE kriz yönetiminin tanınmış uzmanlarını Yakın Doğu Üniversitesi’nde buluşturuyor

Yakın Doğu Enstitüsü Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Kısa Dönemli Eğitim Programları çerçevesinde çok önemli isimler sunumlar yapacak...

Yayın Tarihi: 28/11/14 11:32
okuma süresi: 4 dak.
YDE kriz yönetiminin tanınmış uzmanlarını Yakın Doğu Üniversitesi’nde buluşturuyor
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü, Yaşam Boyu Eğitim çerçevesinde 2014-2015 Eğitim yılında düzenleyeceği kısa dönemli eğitimlerine 29 Kasım 2014 "Kriz Yönetimi" konulu kısa dönemli eğitim ve sertifika programıyla devam ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler dairesi Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, geçtiğimiz dönemlerde toplumun tüm kesimlerinden yoğun katılımlı kısa dönemli eğitim ve sertifika programlarıyla Kamu Diplomasisi, Stratejik İletişim ve Algılama Yönetimi gibi çok önemli konularda düşünce üretiminin ve paylaşımının ana merkezi haline gelen Yakın Doğu Enstitüsü bu yılki kısa dönemli eğitim faaliyetlerini 29 Kasım 2014 "Kriz Yönetimi" başlıklı sertifika programıyla sürdürüyor.

Yakın Doğu Enstitüsü tarafından Yakın Doğu Enstitüsü Danışmanı Ercan Çitlioğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan "Kriz Yönetimi" sertifika programı 29 Kasım'da Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4'te saat 10.00'da Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Eski Bakanı ve Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel'in sunumuyla başlayacak. Sekiz hafta sürecek olan kısa dönemli eğitim ve sertifika programına Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Danışmanı Ercan Çitlioğlu, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Yıldız, Bahçeşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Yeditepe ÜniversitesiFen Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akile Gürsel, Bahçeşehir Üniversitesi BETAM Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürel, Em. Büyükelçi Ümit Pamir, Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlter Turan, Kurumsal İletişim Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu konuşmacı olarak katılacaklar.

Yakın Doğu Enstitüsü'nün düzenleyeceği "Kriz Yönetimi" sertifika programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş kısa dönemli konu odaklı eğitimlerin toplumun farklı kesimlerinden farklı bireylerin düşünsel gelişimi ve birikimi açısından çok önemli oduğuna vurguda bulundu. Düşünsel ve teknolojik anlamda ileri toplumlarda yaşam boyu eğitimin bir hayat felsefesi haline gelmiş olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Koldaş, Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin ana misyonunun bu felsefeyi düzenlediği nitelikli eğitimler aracılığıyla Kıbrıs'ta toplumun her kesimine yaymak olduğunu belirtti. Bu çerçevede yeni dönem eğitim programlarına gündemden hiç düşmeyen ve önemini yitirmeyen çok önemli bir konu ile devam ettiklerini vurgulayan Yrd. Doç. Dr Koldaş, Kriz Yönetimi konusunda tanınmış uzmanların sunumlarını içeren bu programın Kriz Yönetimi'nin farklı boyutlarını ve uygulama alanlarını sistematik bir şekilde irdelemek açısından önemli bir ifade etti. Kriz Yönetiminde Strateji ve Karar Teoriler, Krizler ve Yönetimlerinde Kitle İletişim Araçlarının Rolü; Kriz Yönetiminde Milli Güç Unsurlarının Rolü, Yeri, Kullanımı; Ekonomik Krizlerin Yönetimi /Toplumsal ve Siyasal Etkileri; Kriz Yönetiminde Siyaset ve Diplomasi; Çatışma ve Krizlerde Uzlaşmazlıkların Çözümlenmesi; Küreselleşme ve Kriz konuları başta olmak üzere çok çeşitli konulara değinecek olan programın toplumsal farkındalığa ve kurumsal politika üretim süreçlerine katkı koyacağına duyduğu inancı dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.