İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTEZO ve TSE işbirliğiyle, işyeri standartlarının belirlenmesi için çalışmalara başlandı

KTEZO ve TSE işbirliğiyle, işyeri standartlarının belirlenmesi için çalışmalara başlandı

Türk Standartları Enstitüsü ve KTEZO işbirliğinde esnaf ve zanaatkar niteliği taşıyan işyerlerinde, Avrupa Birliği standartlarında üretim ve hizmet kalitesinin sağlanması için gerekli çalışmalar ilk etapta 3 pilot sektörde başlatıldı.

Yayın Tarihi: 28/11/14 12:04
okuma süresi: 3 dak.
KTEZO ve TSE işbirliğiyle, işyeri standartlarının belirlenmesi için çalışmalara başlandı
A- A A+

Çalışmalar dün akşam K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası toplantı salonunda berberlik, güzellik uzmanlığı, kuaförlük, oto mekanik, oto kaporta ve oto boya alanlarında sektör temsilcilerinin katılımıyla başlatıldı. Sonrasında diğer sektör temsilcilerinin katılımıyla da sürece yayılarak devam edecek olan çalışmalar sonucunda tüm sektörlerde uygulanmak üzere işyeri standartları belirlenecek.

Toplantıda konuşma yapan K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, ülkede üretim ve hizmet kalitesinin artırılması için işletmelerin standartlara uygun ürün ve hizmet vermesi gerektiğini vurgulayarak, bu çalışmaların tüketici haklarını koruması açısından da önemli olduğunu ifade etti. Tulga, bu çalışmaların geç kalmış çalışmalar olduğunu, hızla çalışmaları bitirme hedefini ortaya koyduklarını, esnaf ve zanaatkar üyelikleri yenilenirken amaçlarının işyeri standartlarının gözetilmesi olduğunu kaydetti. Tulga, ilk etapta var olan işletmeler için bir geçiş öngörüleceğini, yeni işletmeler için ise işyeri standartlarının aranacağına vurgu yaptı.

KTEZO Genel Sekreteri Taner Akcan yaptığı konuşmada TSE ile işbirliğinde işyeri standartlarına ilişkin başlattıkları çalışmaların önemine değinerek, çalışmanın yapılmasıyla işyeri standartlarının yükseleceğini, dolayısıyla daha kaliteli hizmet verilerek rekabete daha dayanıklı işletmeler haline gelineceğini önemle belirtti. Akcan, ayrıca bu çalışmalarla birlikte işyeri enflasyonunun önleneceğini ve işyerlerinin birbirleriyle daha eşit şartlarda rekabet ederek hizmet verebileceklerini vurguladı. Akcan, bu çalışmaların işyerlerinin daha kurumsal bir yapıya kavuşmasına da önemli katkı yapacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda konuşma yapan TSE KKTC Temsilcisi Gökhan Karay ise bu çalışmalardan büyük heyecan duyduğunu, mevcut standartların sektörün ve işletmelerin durumuna göre revize edilmesinde, AB Standardizasyon Teşkilatlarının tam üyesi durumunda bulunan TSE'nin, gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduğunu, bu çalışmaların ülke ekonomisine büyük bir katma değer katacağını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.