İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Toparlanıyoruz: "Gürler'in açıklamasının yasal dayanağı nedir?"

Toparlanıyoruz: "Gürler'in açıklamasının yasal dayanağı nedir?"

Polis Genel Müdürü Pervin Gürler'in; basında yer alan dünkü açıklamasına tepkiler sürerken; Toparlanıyoruz Hareketi; tepkisini somutlaştırarak; bu açıklamanın yasal dayanaklarını sorguladığı bir dilekçeyi Polis Genel Müdürlüğü'ne verdi.

Yayın Tarihi: 28/11/14 13:10
okuma süresi: 2 dak.
Toparlanıyoruz: "Gürler'in açıklamasının yasal dayanağı nedir?"
A- A A+

Toparlanıyoruz Hareketi tarafından yapılan açıklamada; halkın demokratik haklarının güvencesi olması gereken, yetki ve sorumlulukları yasalarca belirlenen Polis Genel Müdürlüğü'nün, "bize göre ifade özgürlüğü ile bağdaşmayan bu beyanlarının yasal dayanağı nedir halka açıklanmalıdır" denildi.

Toparlanıyoruz Hareketi; bir süre önce de, 15 Kasım'da gerçekleşen pankart eyleminde gösterilen yaklaşımın kabul edilemez olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı.

Dün gündeme gelen beyanı takiben; tepki açıklaması ile yetinmeyerek, hem pankart eyleminin sonrasında ne gibi işlemlerin başlatıldığını hem de dünkü beyanın yasal dayanaklarını soran bir dilekçeyi Polis Genel Müdürlüğü'ne veren Toparlanıyoruz Hareketi'nin sorduğu bazı sorular şöyle:

  • Polis Örgütü hangi yasaya ve/veya hangi yasal düzenlemeye dayanarak pankart açılıp açılmaması konusunda izin verilmeyeceğine karar vermiştir?

  • Açıklamada bahsedilen ve "adil ve tarafsız davranmayan polislerle" ilgili başlatılan "gerekli işlem" nedir?

  • Bahsi geçen; ".. Polis mensupları hakkında başlatılan işlemlerin" , 15 Kasım törenlerinde meydana gelen olaylarla ilişkisi var mıdır?

İfade özgürlüğünün temel insan haklarından biri olduğunu da vurgulayan Toparlanıyoruz Hareketi; dilekçeye verilecek cevabın da toplumla paylaşılacağını belirterek; hukuka uygun olmayan her durumda herkesi yasal haklarına sahip çıkmaya çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.