İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akıncı: "Önce beyinlerdeki engeller kaldırılmalı"

Akıncı: "Önce beyinlerdeki engeller kaldırılmalı"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'ni ziyaret etti…

Yayın Tarihi: 28/11/14 14:15
okuma süresi: 3 dak.
Akıncı: "Önce beyinlerdeki engeller kaldırılmalı"
A- A A+

Mustafa Akıncı, engelli yurttaşların bugün hala birçok konuda büyük sorunlar yaşadığına işaret ederek, engellilere yardımcı olabilmek için bakış açısının değişmesi gerektiğini vurguladı

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, yaşamın engellerini ortadan kaldırmak için uğraş vereceğini kaydederek, öncelikle engellilere olan bakış açısının değişmesi ve beyinlerdeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Akıncı bugün saat 11.00'de Ortopedik Özürlüler Derneği'ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Günay Kibrit ve Asbaşkan Ahmet Akdeniz'le görüştü.

AKINCI: "YAŞAMIN ENGELLERİNİ KALDIRMAK İÇİN DAHA ÇOK UĞRAŞ VERECEĞİZ

Bağımsız Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ziyaret sırasında yaptığı konuşmada derneğin aktif bir örgüt olduğunu vurguladı.

Akıncı, engelsiz bir yaşam, engelsiz kentler ve çevrenin önemine dikkat çekerek, Belediye Başkanlığı döneminde bu amaca yönelik fikirsel fiziki platformda katkı yapmaya çalışarak imar planları oluşturduklarını anımsattı. Bu projelerin bir kısmının hayata geçirildiğini, bir kısmının ise hala beklediğini ifade eden Akıncı, "ancak, gün gelecek bunlar da yaşama geçirilecek. Yaşamın engellerini ortadan kaldırabilmek için daha çok uğraş vereceğiz. Halkımız bizi bu göreve layık görürse çok daha aktif olabilir, birlikte mücadele edebilir, belediyecilik geçmişimden gelen tecrübeyle bu konularda daha da yoğunlaşabiliriz. İşbirliğimizin bu gün de, gelecekte de devamını dilerim" diye konuşarak derneğe sürekli başarılar diledi.

KİBRİT: "DIŞLANIYORUZ"

Dernek Başkanı Günay Kibrit Akıncı'nın adaylığını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Kibrit ve Asbaşkan Ahmet Akdeniz, görüşmede yaşamın her alanında karşılaştıkları sorunları Akıncı'ya aktardılar. Gerek toplumsal, gerekse yasal bazda birçok eşitsizlikle karşı karşıya geldiklerini kaydeden Kibrit ve Akdeniz, Cumhurbaşkanlığı makamının önemine işaret ederek özellikle engellilerle ilgili yasaların da onaylayıcı makamı olduğunun altını çizdi ve bu anlamda cumhurbaşkanlığının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Kibrit, "Anayasamızda eşit olarak görüldüğümüz halde uygulamada aynı eşitliği göremiyoruz. Maalesef dışlanıyor, yok sayılıyoruz. Seçilirseniz bu konuları göz ardı etmeyeceğinize inancım güçlü" diye konularak Akıncı'ya başarılar diledi.

"BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞMELİ"

Yeniden söz alan Mustafa Akıncı, engelli yurttaşların gerçekten büyük sorunları olduğunun altını çizerek, , "engelli vatandaşlara yardımcı olabilmek için bakış açısının değişmesi gerekiyor. Önce beyinlerdeki engellerin kaldırılması gerekir" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.