İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Kapalı bir faşizm!"

BKP: "Kapalı bir faşizm!"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler'in "bundan sonra günün anlam ve önemini belirten pankartlar dışında bir görüşe izin verilmeyecek" yönündeki açıklamasının, kapalı bir faşizmde yaşadığımızın en açık göstergesi olduğunu kaydetti.

Yayın Tarihi: 28/11/14 14:48
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Kapalı bir faşizm!"
A- A A+

Polis Teşkilatı'nın kendisini Anayasa ve yasaların üstünde gördüğünü ve keyfi bir şekilde hareket ettiğini kaydeden İzzet İzcan, "Polis Teşkilatı, Anayasayı, yasaları, hukuk, demokrasi ve insan haklarını sürekli ayaklar almakta, işkence, hırsızlık ve soygun ile anılmakta, kendi başına hareket etmekte ve demokratik yaşamı tehdit etmektedir" dedi.

Anayasa'da bulunan geçici 10. Madde'nin Polis Teşkilatı ve askeri güçlere hukuku, yargı kararlarını, demokrasiyi ve insan haklarını keyfi bir şekilde ayaklar altına alma imkanı tanıdığını kaydeden İzcan, bugüne kadar geçici 10. Maddeye dokunmayan gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin Polis Teşkilatı'nın uyguladığı şiddet, işkence ve keyfi hareketlerin birinci derecede sorumluları olduğunu vurguladı.

Esas olan iktidar kavgasıdır.

Meclis'te temsile edilen siyasi partilerin, Kıbrıs'ın kuzeyinde hakim olan asker ağırlıklı faşist rejimi görmezden geldiğini, çizilen sınırlar içersinde demokrasicilik ve hükümetçilik oyunu oynadıklarını belirten İzcan, "Esas olan hükümet olmak değil, gaspedilen siyasi irademizi geri alarak, Ankara'nın değil Kıbrıs Türk toplumunun iktidarını kurmaktır" dedi.

BKP'nin Kıbrıs Türk toplumunun iktidar kavgasını ileriye taşımaya devam edeceğinin altını çizen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, "Tüm demokratik güçleri, kendi kendimizi yöneteceğimiz, geçici 10. Madde'nin kaldırılacağı, çağdaş, demokratik, yeni bir Anayasa, demokratik yaşam ve erken federal çözüm için güçlerimiziş birleştirmeye çağırıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.