İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Barolar Birliği: "Anayasal hakları kısıtlamaya yönelik açıklama kabul edilemez!"

Barolar Birliği: "Anayasal hakları kısıtlamaya yönelik açıklama kabul edilemez!"

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler'in 'pankart' açıklamasıyla ilgili bir basın bildirisi yayınladı. Bildiride: ""Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler'in basında yeralan, bundan sonra günün anlam ve önemini belirten pankartlar dışında bir görüşe izin verilmeyeceği yönündeki açıklaması, Polisimizin Hukuku ve İnsan Haklarını yeterince kavrayıp benimseyemediğinin yeni bir göstergesidir. Polis Örgütünün görevinin zorluğuna rağmen Anayasal hakları kısıtlamaya yönelik açıklama ve müdahaleleri kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

Yayın Tarihi: 28/11/14 18:28
okuma süresi: 1 dak.
Barolar Birliği: "Anayasal hakları kısıtlamaya yönelik açıklama kabul edilemez!"
A- A A+

"Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler'in basında yeralan, bundan sonra günün anlam ve önemini belirten pankartlar dışında bir görüşe izin verilmeyeceği yönündeki açıklaması, Polisimizin Hukuku ve İnsan Haklarını yeterince kavrayıp benimseyemediğinin yeni bir göstergesidir. Polis Örgütünün görevinin zorluğuna rağmen Anayasal hakları kısıtlamaya yönelik açıklama ve müdahaleleri kabul edilemez.

Yasal mevzuatımıza göre suç teşkil etmeyen veya yasa ile engellenmeyen eylemler Polis tarafından kısıtlanıp engellenemeyeceği gibi, Polisin kendini Yasa Koyucu veya Mahkeme yerine koymaya kalkması da Hukuk Devleti ile bağdaşmamaktadır.

İnsan Hak ve Özgürlüklerini gelişmiş demokrasiler seviyesine getirmek için çalışmamız gerekirken, toplumu geriye götürecek hukuk dışı yaklaşımları bilinçli bir şekilde ayırdedip engellememiz şarttır. "

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.