İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özersay: "Partizanlık yaparlarsa hiç çekinmeden görevden alırım"

Özersay: "Partizanlık yaparlarsa hiç çekinmeden görevden alırım"

Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay Cumhurbaşkanı'nın anayasal ve yasal yetkilerini kullanarak kamuda her nevi adam kayırmacılık ve partizanlığın önüne geçilmesi için çalışacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 02/12/14 14:13
okuma süresi: 3 dak.
Özersay: "Partizanlık yaparlarsa hiç çekinmeden görevden alırım"
A- A A+

Kamu Hizmeti Komisyonu yasasına göre kamuda yapılacak atamalarda, terfi ve nakiller ile görevden alma da dahil disiplin cezalarında yetkisi olan Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı ve üyelerini Cumhurbaşkanlarının atadığını, Komisyon Başkan ve üyeliklerine gerçekten tarafsız isimlerin atanmasıyla sistemin olması gerektiği gibi çalışmaya başlayabileceğini vurguladı. Özersay ayrıca herhangi bir kişi, aile veya zümreye ayrıcalık yapan, siyasi görüşleri nedeniyle işin ehli olmayan kişileri işe alan Komisyon Başkanı veya üyelerini hiç tereddüt etmeden Cumhurbaşkanı olarak görevden alacağını vurguladı ve bu yetkinin Kamu Hizmeti Komisyonu yasasında Cumhurbaşkanlarına verildiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay'ın basın bürosundan yapılan açıklamada, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi durumunda yapmayı düşündüğü icraatları anlatan ve soruları yanıtlayan Özersay'ın, "Bugüne değin Cumhurbaşkanları Kamu Hizmeti Komisyonu'nun çalışmalarında adam kayırmacılık söz konusu olduğunda ya da partizanlıkla görevi hak edenlerin değil, torpili olanların işe girdiği hallerde maalesef pek bir şey yapmamışlardır. Sistemin değişmesini gerçekten istiyorsak, bir yandan Kamu Hizmeti Komisyonu Başkan ve üyelerini tarafsız isimlerden oluşturmak, diğer yandansa görevini yaparken partizanlık ve adam kayırmacılık yoluna gidenlerin görevden alınmasından da çekinmemek gerekir" dediğine dikkat çekildi. Açıklamada Özersay "Cumhurbaşkanı olarak, sadece kamuya girişte değil aynı zamanda disiplin kurallarının uygulanmasında en kritik role sahip olan Kamu Hizmeti Komisyonu Başkan ve üyelerinin görevlerini olması gerektiği gibi yerine getirmemeleri durumunda kendilerini görevden alma konusunda hiç çekinmeyeceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı olarak üçlü kararnamede Cumhurbaşkanlarına verilen üçüncü imza yetkisini de adil ve tarafsız şekilde kullanacağını, tüm müdür ve müsteşar atamalarında işin olmayan, sicili temiz olmayan bir isim söz konusu olursa bu kişileri göreve atamayacağını da vurguladı. Kamunun olması gerektiği çalışması için bir yerden başlanması gerektiğini, özellikle disiplin kurallarının uygulanmadığı bir sistemin sağlıklı çalışamayacağını, bu açıdan da Kamu Hizmeti Komisyonu'nun tarafsızlığını sağlama görevinin esasen Cumhurbaşkanına düştüğünü söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.