İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Lise Müdürlerinden YDÜ Hayvan Hastanesi'ne ziyaret

Lise Müdürlerinden YDÜ Hayvan Hastanesi’ne ziyaret

YDÜ Hayvan Hastanesi ile Veteriner Fakültesini ziyaret eden Lefkoşa Türk Lisesi Müdürü Meryem Öksüzoğlu ile Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Koze eğitim olanakları ile hastanenin sunduğu hizmetler hakkında bilgi aldılar.

Yayın Tarihi: 03/12/14 12:32
okuma süresi: 5 dak.
Lise Müdürlerinden YDÜ Hayvan Hastanesi’ne ziyaret
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Kıbrıs (Near East University, Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Türk Lisesi ile Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Müdürlerinin YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret ederek YDÜ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal, Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene'den eğitim olanakları, hastanenin hizmetleri yanı sıra toplum sağlığına yönelik faaliyetler hakkında bilgiler aldılar.

Ergene; Amacımız Hayvan Sağlığının En İyi Noktaya Gelmesi Ve Böylelikle Toplum Sağlığının Geliştirilmesidir…

Hastanenin resepsiyon, hasta kabul bölümü, bekleme salonu, muayene odaları, özel muayene odası, traş ve banyo odası, genel tedavi alanı, hospitalizasyon odaları, eczane, merkezi tanı laboratuvarı, dijital röntgen odası, ultrason ve endoskopi odası ve ameliyathaneler hakkında müdürlere geniş bilgi veren Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene "sadece PET hayvanlarına değil sahadaki keçi, koyun ve inek gibi hayvanlara da en iyi hizmeti verebilecek uzman hekim, bilgi ve donanıma sahibiz. Amacımız hayvan sağlığının en iyi noktaya gelerek toplum sağlığının da geliştirilmesidir" dedi.

Ergene: Bölgede Yaşayan Yırtıcı Kuş Ve Deniz Kaplumbağaları Gibi Hayvanlara Tanı Ve Tedavi Desteği Veriyoruz…

Ergene, YDÜ'nün veteriner hekimliği eğitiminde, kaliteli teorik eğitimin yanısıra geniş uygulama olanakları sunarak donanımlı veteriner hekim yetiştirme ana hedefi ile hareket ettiğini ifade ederek "YDÜ Hayvan Hastanesi'nin hedefleri arasında bölgede yaşayan yırtıcı kuş ve deniz kaplumbağaları gibi hayvanlara tanı ve tedavi desteği vermek ve böylelikle de doğaya karşı sorumluluklarımızı yerine getirmektir" dedi. Ergene, hayvan hakları ve refahını, tüm uygulamaların yanı sıra eğitimde de ön planda tutan hastanenin, sivil toplum kuruluşları ile yapılan protokoller çerçevesinde sokak hayvanı sorununun çözümlenmesi için de etkin rol alacaklarını vurguladı.

Öksüzoğlu; YDÜ Hayvan Hastanesi Gelecek Nesillerimizin Sağlıklı Yetişmesine Katkıda Bulunacaktır…

Ülkemizde özelde hayvan sağlığı genelde ise insan sağlığı alanında önemli bir eksikliğin YDÜ tarafından yapılan hayvan hastanesi ile giderildiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Lefkoşa Türk Lisesi Müdürü Meryem Öksüzoğlu " YDÜ'nün Veteriner Fakültesi'ni kurmasıyla birlikte KKTC'deki öğrencilerin Veteriner Hekimliği konusundaki merakları artmıştır. Burada gerek eğitim olanaklarını gerekse de hayvan hastanesinde sunulan sağlık hizmetlerini görmekten son derece mutlu olduk. YDÜ öğrencilerimize diğer pek çok alanda olduğu gibi Veteriner Fakültesi ve hayvan hastanesi ile de Veteriner Hekimliği alanında önemli fırsatlar sunmuştur. YDÜ'nün ülkemize kazandırdığı tam teşekküllü Hayvan Hastanesi ve bu vesileyle de gelecek nesillerimizin sağlıklı yetişmesine yapacağı katkıdan ötürü Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel şahsında bütün Yakın Doğu Ailesi'ni kutluyorum" dedi.

Koze: "YDÜ'nün Gelişimini Heyecan ve Takdirle İzliyorum"

Üniverstenin gelişimini çok iyi bildiğini ve takip ettiğini ifade eden Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Koze de "YDÜ'nün nereden başlayıp nereye geldiğini en yakından takip edenlerdenim. YDÜ'nün 25 yılda eğitim ve sağlık alanlarında ülkeye kazandırdığı değerler takdire şayandır. YDÜ bir çok alanda öğrencilerimizi eğitiyor. Veteriner Hekimlik alanında verilen kaliteli eğitim hakkında aldığım bilgiler ve tam donanımlı hayvan hastanesinin vereceği hizmetleri öğrenmek beni heyecanlandırdı. Başta Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.