İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret etti

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti

Vadili Belediye Başkanı ve Herkes İçin Spor Derneği Üyeleri YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 04/12/14 09:31
okuma süresi: 6 dak.
Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ve Herkes İçin Spor Derneği üyelerinin YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan tarafından üniversitenin toplum sağlık alanındaki faaliyetleri hakkında bilgi alan heyete, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene'nin de hayvan hastanesinin teknik ve fiziki alt yapısı, kabiliyetleri ile hayvancılara verilecek hizmetler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Ergene; PET Hayvanlarına Tüm Hastalıklarda Hizmeti Verirken, Hasta Sahiplerinin İhtiyaçlarını da Sunduğumuz Konforla En İyi Şekilde Karşılayacağız...

Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ziyarette yaptığı konuşmada YDÜ Hayvan Hastanesi'nin laboratuvarları, muayene odaları, ameliyathaneleri, yoğun bakım ünitelerinin son teknoloji ile donatıldığını ve hastanede konusunda uzman hocaların hizmet verdiğini anlatarak "eğitimimizin temelini oluşturan bütün hayvan türlerinin sağlığı ve beslenmesi gibi konularda ihtiyaçların karşılanması amacıyla inşa edilen hastanemiz, bu yapısı ile küçük hayvanlara yani kedi, köpek ve kafes kuşlarının hemen hemen tüm hastalıklarda, tanı ve tedavi hizmetlerini en iyi şartlarda verirken, hasta sahiplerinin ihtiyaçlarını da sunduğu konfor ile karşılamaktadır.

Ergene; Sağlık Hizmetlerimizi Hastane Dışında da Hayvanların Yaşadıkları Yerlere Giderek Vereceğiz...

PET hayvanlarına sağlık hizmeti vermenin yanısıra keçi, koyun, inek gibi hayvanlara da en iyi hizmeti vermek için gereken bütün alt yapının hazırlandığını vurgulayan Ergene sağlık hizmetlerinin hastane yanısıra hastane dışında da hayvanların yaşadıkları yerlere gidilerek verileceğini söyledi.

Koruyucu Hekimliğin Yaygınlaştırılması Ve Hastalıkların Önlenmesi İçin Yerel Yöneticiler İle İşbirliği Yapacağız...

Ergene koruyucu hekimliğin yaygınlaştırılması ve hastalıkların önlenmesi için yerel yöneticiler yanısıra hayvancılar ile işbirliği yapılacağını belirterek "kısa sürede gerek yerel yöneticilerimiz gerek hayvancılarımız gerekse de veteriner hekimlerimiz ve temsilcileri ile başta hastalıkların önlenmesi ve bölgesel bilgilendirme toplantılarının yapılması konularında işbirliği yapılması için mutabakata vardık. Bu adımlar ülkemizde toplum sağlığının gelişmesine büyük katkıda bulunacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Perran Gökçe; İç Hastalıkları, Cerrahi, Doğum Ve Jinekoloji Anabilim Dallarının Kapsamına Giren Konularda Uygulamalı Klinik Eğitimi Yapıyoruz...

Konuk heyete Prof. Dr. Perran Gökçe tarafından hastanedeki cerrahi alt yapı ve hastalara uygulanan cerrahi müdahalelere ilişkin konuklara bilgi verildi.

Ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, İç Hastalıkları, Cerrahi, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dallarının kapsamına giren konularda uygulamalı klinik eğitimi yaptırıldığını, eş zamanlı olarak laboratuvar tanı yöntemleri hakkında da öğrenciler uygulama yapma şansı tanındığını anlatan Prof. Dr. Perran Gökçe "sadık dostlarımız ve evlerimizin birer ferdi olan kedi ve köpek gibi pet hayvanlarımızın her türlü sağlık sorununa kesin ve kalıcı çözümler üretiyoruz" dedi.

Başkan Adahan: YDÜ Hayvan Hastanesi Mükemmel...

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ise ziyarette yaptığı konuşmasında, gördükleri karşısında çok şaşırdıklarını ve mutlu olduklarını ifade etti. Adahan"Yakın Doğu Üniversitesi'nin ülkemize kazandırdığı ülkemiz açısından son derece ihtiyaç duyulan Hayvan Hastanesi'nin kabiliyetlerini yerinde görmekten son derece mutluyuz. YDÜ Hayvan Hastahanesi'nin tam teşekküllü bir hastane olarak en son teknoloji ile donatılmış olması ve burada konusunda uzman hocaların çalışması ülkemiz ve hayvancılığın gelişmesi açısından büyük bir kazanım olmuştur. Hastane için mükemmel demek yerinde olacaktır.

Çağdaş Bir Ülkenin Hayvan Hastanesinde Olması Gereken Herşey Burada Var...

Çağdaş bir ülkenin hayvan hastanesinde olması gereken herşey burda var. Hepimizin evinde mutlaka küçük de olsa beslediğimiz bir hayvanımız, farklı bir canlımız vardır. Bu kapsamda gerek evlerimizde beslediğimiz hayvanların sağlığı gerekse de başta bölgemizde Vadilideki hayvanlar yanısıra ülke hayvancılığına vereceğiniz hizmetleri öğrenmekten büyük bir mutluluk ve heyecan duydum.

YDÜ'den Bölgemizde Bilgilendirme Toplantılarının Yapılması Hususunda Söz Aldık...

Başta Suat Hoca olmak üzere emeği geçenlere şahsı ve bölge halkım adına teşekkür ediyorum diyen Adahan "Vadili halkı için hayvancılık çok önemlidir. YDÜ'den hayvancılık ve hastalıklar ile hastalıkların önlenmesi konularında bölgemizde bilgilendirme toplantılarının yapılması hususunda bir de söz aldık. Bölge ve ülke hayvancılığımızın gelişmesine katkıda bulunacağına inandığım bölgesel toplantılara Vadili'den başlayacağınız için de ayrıca sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.