İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi'nden Veteriner Hastanesi'ne ziyaret

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi'nden Veteriner Hastanesi'ne ziyaret

Güzelyurt Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Dr. Meral Albayrak beraberindeki heyet ile Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 05/12/14 07:00
okuma süresi: 5 dak.
Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi'nden Veteriner Hastanesi'ne ziyaret
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret eden Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi'ne Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal, Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene tarafından sağlık ve eğitim alanlarındaki faaliyetlerler hakkında bilgi verildi

Günsel toplumu kucaklamak için sağlığın bütün alanlarına yatırım yapıyor...

Ahmet Savaşan, "Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel'in ülkemize Diş Hekimliği Fakültesi'ni, Eczacılık Fakültesi'ni, Tıp Fakültesi'ni, Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni ve ardından da Veteriner Hekimliği Fakültesi'ni kazandırması toplum sağlığının iyleştirilmesine yönelik olarak katkılarımızı da arttırmıştır. Bu anlamda Hayvan Hastanemiz sağlık alanındaki son ama altın halkamız olmuştur. Hocamız sağlık alanında toplumu kucaklamak ve sağlıklı bir gelecek için sağlığın bütün alanlarına yatırım yapıyor. Bu yatırımlar toplum sağlığına olduğu kadar hayvancılığın sürdürülebilir geleceği için de yapılmaktadır" dedi.

Savaşan; Kadınlarımız, sevginin, şefkatin, vefanın, cefanın, özverinin ve güzelliğin simgesidirler…

Ziyaretin 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'ne gelmesi hasebiyle Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyini ve bütün kadınları kutlayan Ahmet Savaşan, Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınlarımızın güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması sürdürülebilir geleceğimiz için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal: "Tek tıp, tek sağlık"

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal ise konuklara, artık Dünya'da "tek tıp, tek sağlık" diye bir kavram olduğuna anlatarak, hayvanların hasta, insanların sağlıklı olduğu bir toplumun düşünülemeyeceğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Ergene; Amacımız gerek hayvandan insana, gerekse de insandan hayvanlara geçen hastalıkları önlemektir...

Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene de yaptığı konuşmada, hastalıkların sadece hayvandan insana geçmediğini, insandan hayvana geçen hastalıkların da buluduğunu kaydederek, hayvanların sağlıklı olmasının hayvansal gıdaların da sağlıklı olması anlamına geldiğini söyledi. Ergene "ana hedeflerimizin başında gerek hayvandan insana, gerekse de insandan hayvanlara geçen hastalıkların önlenmesine yönelik çalışmalar yapmak bulunuyor. Bu amaca ulaşmak için var gücümüzle paydaşlarımız ile işbirliğinde çalışıyoruz" dedi.

Dr. Albayrak; YDÜ'nün toplum sağlığına verdiği değer takdire şayandır...

Güzelyurt Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Dr. Meral Albayrak ise hayvan hastanesi ile YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in bir kez daha takdir kazandığını ifade ederken, toplum sağlığına verilen değerin gerek bu gün gerekse de gelecek için son derece önemli olduğunu vurguladı.

İnsanlarımız hekim ve hastane seçme hakkını talep ediyor...

Dr. Meral Albayrak açılan hayvan hastanesi ile özelde hayvana genelde ise insanımıza verilen değerin arttığını belirterek "atılan bu adım toplum sağlığı açısından çok önemli bir gelişmedir. YDÜ olarak insan sağlığına yönelik ülkemize kazandırdığınız değerler için sizlere teşekkür ediyoruz" dedi. Dr. Albayrak ziyarette ayrıca farklı bir konuyu da gündeme getirerek, yıllardır yapılacağı söylenmesine rağmen henüz yapılamayan ve ülkemiz insanının talep ettiği hastane ve hekim seçme hakkının insanımıza verilmesine yönelik düzenlemelerin biran önce tamamlanmasını istedi. Dr. Albayrak "İnsanımıza hekim ve hastane seçme hakkının verilmesi için çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.