İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "2015 yılı bütçesi halkın daha da fakirleşmesini öngörmektedir"

BKP: "2015 yılı bütçesi halkın daha da fakirleşmesini öngörmektedir"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, CTP-BG/DP-UG hükümetinin 2015 yılı bütçesinin örtülü ödenekleri, denetimsiz kaynakları ve tasarruf adı altında yapılan sosyal kesintileri içerdiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 06/12/14 11:01
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "2015 yılı bütçesi halkın daha da fakirleşmesini öngörmektedir"
A- A A+

Halkın daha da fakirleştirilmesini öngören 2015 ylı bütçesinde 150 civarındaki müşavir maaşı için 18 Milyon TL ayırıldığını kaydeden Korkmazhan, üreticiler, hayvancılar, öğrenci bursları, çalışan maaşları, eğitim ve sağlık gibi halkın en temel ihtiyaçları için ise kaynak yok bahanesi ile yeterli bütçenin ayrılmadığını vurguladı.

Bakanlara, Milletvekillerine, Müdürlere, Müşavirlere ve kamuda oluşan bir takım ayrıcalıklı sınıfa astronomik rakamlarda maaşları öngören 2015 bütçesinin, geniş halk ve emekçi kesimleri ise sefalete mahkum etmekte olduğunu vurgulayan Korkmazhan, sivil savunma, sivil işler gibi militer yapılanmalara denetimsiz ekonomik kaynaklar ayrıldığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığına "örtülü" ödenek adı altında miktarı belirsiz ve denetimsiz bir bütçe ayrıldığını, eğitim ve sağlığın neredeyse tamamen paralı hale getirildiğini kaydeden Korkmazhan, "Bakımsızlıktan dökülen okullarımız ve öğretmen eksikliklerimiz için kaynak olmadığını söyeleyen hükümet, Hala Sultan İlahiyat Koleji ve buna benzer gereksiz kurumlar için sınırsız harcamalar yapmaktadır. 11 Milyon TL ile tam teşekküllü bir onkoloji hastanesi yapmak yerine, 150 civarı müşavir için bütçede 18 Milyon TL ayrılmakdatır" dedi.

CTP-BG/DP-UG hükümetinin kendi yandaşlarının vergi borçlarını silerek, yükü ise bütçede kesintiler yolu ile halka yüklediğini kaydeden Korkmazhan, "Daha çok fakirleşmeyi, daha fazla sosyal kesintileri ve sınırsız sömürüyü öngören 2015 yılı bütçesini şiddetle reddediyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.