İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Kıbrıs Türk Diş Hekimleri Birliği'nden YDÜ Hayvan Hastanesi'ne ziyaret

Kıbrıs Türk Diş Hekimleri Birliği'nden YDÜ Hayvan Hastanesi'ne ziyaret

Kıbrıs Türk Diş Tabibleri Odası Başkanı Dr. Hüseyin Bıçaklı ve yönetim kurulu üyeleri YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 06/12/14 11:03
okuma süresi: 5 dak.
Kıbrıs Türk Diş Hekimleri Birliği'nden YDÜ Hayvan Hastanesi'ne ziyaret
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Kıbrıs (Near East University, Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret eden Kıbrıs Türk Diş Tabibleri Odası yetkililerinin YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ın üniversitenin toplum sağlık alnındaki faaliyetleri, Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ile veteriner hekimlerden de hayvan hastanesinin teknik ve fiziki alt yapısı, kabiliyetleri hakkında detaylı bilgi aldılar.

Dr. Günsel'in Sağlık Bilimlerinde 5 Fakülte Yanında İnsan Ve Hayvan Hastanelerini Ülkeye Kazandırması Toplum Sağlığımız Açısından Dönüm Noktasıdır...

Ahmet Savaşan'ın, toplum sağlığının hayvanları dışlayarak olamayacağını, insan ve hayvan sağlığının bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini söylediği belirtilen açıklamada YDÜ'nün 5 fakültesini sağlığa ayırdığına dikkat çekildi. Savaşan, "Üniversitemizi ziyaret eden pek çok misafirimizin ve sizlerin de Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel ülkemizin sağlığına katkı yapmak amacı ile Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Veteriner Fakültelerini eğitim hayatımıza kazandırmasını, bunu takiben de önce İnsan sonra da Hayvan Hastanelerini hizmete sokmasını toplum sağlığımız açısından dönüm noktası olarak nitelendirmesini görmek bizlere gurur ve güç vermektedir" dedi.

Ergene; YDÜ Hayvan Hastanesi'nin Bir Referans Hastanesi Olması Ve Ülkemize Önemli Hizmetler Vermesini İstiyoruz...

YDÜ Hayvan Hastanesi'nde konusunda uzman pek çok hocanın bulunduğunu bunun da gerek hayvancılık sektörünün gelişmesi gerekse de hastalıkların önlenmesi ile tedavilerde ülkemiz için büyük bir şans olduğuna işaret eden Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene "hocalarımız gerek serbest çalışan veteriner hekimler gerekse de devlet hekimleri ile her geçen gün daha yakın bir çalışma ortamı elde edilmesi için büyük gayret gösteriyor. Amacımız YDÜ Hayvan Hastanesi'nin bir referans hastanesi olması ve ülkemize hizmet vermesidir" dedi.

Diş Temizliği, Çekimi İle Kanal Tedavilerini De Yapıyoruz...

Hastanede hayvanların diş temizliği, çekimi ile kanal tedavilerinin de yapıldığını söyleyen Ergene, Diş Hekimleri Odası yetkililerine laboratuvarlar, muayene odaları, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri hakkında da geniş bilgi verdi.

Dr. Sayıner: Labaratuvarlarımızda Komplike Vakalar Da Tanımlanabilecek...

Veteriner Hekim Dr. Serkan Sayıner ise konuklara laboratuarlarda kedi, köpek, at, sığır, koyun gibi tüm hayvanların ihtiyaç duyabilecekleri bütün analizler yanısıra komplike vakaların analizlerini de yapabilecek donanıma sahip olduklarını anlattı.

Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ; Ülkede Rastlanan Leishmania Hastalığına Özel Önem Gösteriyoruz...

Diş Hekimlerine hastanede özellikle enfeksyon hastalıklarıyla yakından ilgilenildiğini anlatan Prof. Dr.Nilüfer Aytuğ ülkede leishmania hastalığına sıkça rastlanıldığını ve bu konuya da özel bir önem gösterdiklerini söyledi.

Başkan Dr. Bıçaklı: YDÜ Hayvan Hastanesi'nden Etkilenmemek İmkansız...

Kıbrıs Türk Diş Tabibleri Odası Başkanı Dr. Hüseyin Bıçaklı ise hastane ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada "Böyle bir hastaneden etkilenmemek imkansız. Çok çok güzel bir hastane ülkemize böyle bir hastanenin kazandılırlmasını da büyük bir şans olarak görüyoruz. Hem burada çalışanlar için hem hayvanlar için hem de Kıbrıs Türk Halkı için güzel bir kazanım. Dilerim ülkemize güzellik katmaya devam edersiniz" dedi. Bıçaklı, evrendeki tüm bitkiler hayvanlar ve insanların bir harmoni ve bir düzen içerisinde yaşadığını belirterek, dengenin bozulmasıyla sistemin de bozulacağına dikkat çekti. Bıçaklı "işte bu anlamda sağlığın bütün dallarında hizmet veren YDÜ'yü kutluyorum" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.