İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Geri Dönüşüm" duyarlılığı artıyor

"Geri Dönüşüm" duyarlılığı artıyor

Kuzey Kıbrıs'ta geri dönüşüm alanında hizmet veren Greenwise Environmental firmasının başlattığı geri dönüşüm projesine ilgi artıyor.

Yayın Tarihi: 07/12/14 10:35
okuma süresi: 3 dak.
"Geri Dönüşüm" duyarlılığı artıyor
A- A A+

Filiz Seyis – Kıbrıs Postası

Dereboyu Geri Dönüşüm Projesi'ne gösterilen duyarlılık artıyor.

Projenin ilk aylarında boş olduğu gözlemlenen toplama noktalarının, son zamanlarda karton ve kâğıt atıkları ile dolu olması ise, çevreciler ve bölge esnafı tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Proje sahibi Greenwise Environmental'in Yöneticisi Cahit Oksu, Kuzey Kıbrıs'ta 'geri dönüşüm' ile ilgili duyarlılığın az olduğunu anlatarak, "Dereboyu Projesi ile duyarlılık arttı, ancak yeterli değil. Toplama noktalarını çoğaltacağız" dedi.

Kuzey Kıbrıs'ta geri dönüşüm alanında hizmet veren Greenwise Environmental firmasının başlattığı geri dönüşüm projesine ilgi artıyor.

Dereboyu Caddesi'nin birçok yerinde toplama noktası mevcut

Proje kapsamında, Dereboyu Caddesi üzerinde iki yere,dükkân ve işletmelerin karton ve kağıt atıklarını geri dönüşüme gönderebilecekleri toplama noktaları yerleştirildi. Greenwise Environmental Yöneticisi Cahit Oksu, cadde üzerindeki toplama noktası sayısının üçe çıkarılacağı bilgisini verdi.

İlgi artıyor

Çevre bilinci ve kaynakların verimli kullanılmasına katkı koyan projeye ilginin gün geçtikçe arttığı dikkat çekti.

Geri dönüşüm firması Greenwise Environmental'in, yaklaşık altı ay önce, Dereboyu Caddesi üzerinde bazı noktalara yerleştirdiği ve ilk zamanlar boş olması ile dikkat çeken karton ve kâğıt toplama noktaları artık doluyor. Dolu toplama noktaları çevre bilincinin arttığına işaret olarak algılanıp memnuniyet yarattı.

Oksu: "Dereboyu Projesi duyarlılığın artmasına katkı koydu"

Firma Yöneticisi Cahit Oksu ise, Greenwise Environmental'in dört yıldır hizmet verdiğini belirterek, vatandaşın "geri dönüşüm' konusunda duyarsız olmasından yakındı.

Dereboyu Projesi'nin konuyla ilgili duyarlılığın artmasına katkı koyduğunu anlatan Oksu, "Faydası oldu ancak yeterli değil" dedi.

"Çarşamba ve Cumartesi günleri toplanıyor"

Toplama noktalarında biriken karton ve kağıt atıklarının her Çarşamba ve Cumartesi günleri toplandığı ve Alayköy'de bulunan fabrikaya gönderilerek preslendiği bilgisini veren Oksu, preslenen atıkların geri dönüşüm amacıyla yurtdışına gönderildiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.