İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Tunalı: "Hesabı kimden ve ne zaman sorulacak!"

Tunalı: "Hesabı kimden ve ne zaman sorulacak!"

SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı bugüne kadar yapılan şaibeli işlerin hesabının ne zaman ve kimler tarafından sorulacağını sordu. İşte açıklama:

Yayın Tarihi: 13/12/14 12:52
okuma süresi: 4 dak.
Tunalı: "Hesabı kimden ve ne zaman sorulacak!"
A- A A+

KKTC'de bugüne kadar yaşanmış ve hesabı sorulmamış veya sorulamamış o kadar çok şaibeli işler yapıldı.Fakat hiçbirisi de sonuçlanmadı.Nedeni ? Maalesef kimse bilmiyor.Sorgulayan makamlar da bu konuda biz görevimizi yaptık gerekli yerlere dosyaları gönderdik diyorlar.O zaman kim bu dosyaların açılmasını engelliyor.

Hükümetin bu konuda etkin olması gerekiyor.Ancak Hükümet de sessizliğini koruyarak adeta dosyaların açılmasını istemiyorlar.

Ülkede Sayıştay,Savcılık ,Başbakanlık araştırma kurulu,Maliye bakanlığı denetçileri ve Polisimiz vardır.Bu kurumlarımız bu suistimal konularında sonuç alıcı adımlar atarak görevlerini yerine getirmelidir.Ne yazık ki HALK 'ın beklentileri hep boşuna çıkıyor.Halk Hükümetlerden yolsuzluk yapanlarla ilgili yasal işlemlerin sonuçlandırılmasını bekliyor.

İşin içinde konu birilerine dayanıyorsa orada durduruluyor.Bu şaibeli işlere ismi karışanlar da biliniyor.Rüşvet alıp verenler de belli.SONUÇ maalesef YOK.

Geçmişe bir bakacak olursak Ejder Aslanbaba 50 bin dolar ile Meclis kürsüsüne çıkarak bana şunlar rüşvet verdi dedi.

NE OLDU.

Yine bir sonuç yok.

Koskoca Yüce Meclisimizde Rüşvet aldım deniliyor ve isimler de söyleniyor.Ancak Hükümet sağır ve dilsizleri oynuyor.Aman koalisyon bozulup da koltukları kaybetmeyelim korkusu yaşıyor.

Yıllardır ayni düşünceler devam ediyor.Kimse mecliste birbirlerinden hesap soramıyorlar.Çünkü herkeste bir korku vardır.Aman bize dokunulmasın zihniyeti ülkede kaosa neden oluyor.Sahte faturaların havada uçuştuğu daireler vardır.Yandaş şirketlerden alınan faturaların parti amaçlarında kullanıldığını duymayan bilmeyen kalmadı.Bu paralar HALKIMIZIN paralarıdır.Gençlerimizin geleceğinin paralarıdır.

Fonlardan bugüne kadar kimlere ne kadar iş yaptırıldı açıklanmalıdır.AYRICA FATURALARDA BELİRTİLEN İŞLERİN YAPILIP YAPILMADIĞINI yerinde kontrol ettirilmelidir.Faturalar amacının dışında mı kullanıldı ? Bunlar denetlenip halkla paylaşılmalıdır.

EN BÜYÜK GÜCÜN HALK OLDUĞUNU kimse unutmasın.

KKTC HALKI VERGİSİNİ VERİYORSA HÜKÜMET DE HESABINI VERMELİDİR.

Ülkede Hak Hukuk Adalet sisteminin insan ayırımı yapmadan herkese uygulanmalıdır.SOSYAL DEMOKRAT PARTİ olarak Halkımızın bu şikayetlerini tüm kamuoyu ile paylaşmayı görev kabul ediyoruz.Halkımız adına da bu yolsuzlukları yapanları ve göz yumanları da kamuoyu ile paylaşmaya devam edecektir.

Özellikle 2006 yılından bugüne kadar sorgulaması devam eden KARAYOLLARI DAİRESİ'ndeki soruşturmayı takip ediyoruz.Bu konuda emekliliği durdurulan Müdürler vardır.Sorgulanan Mühendisler ve memurlar vardır.Nelerin buharlaştığı tam araştırma yapıldıktan sonra ortaya çıkacaktır,ancak buharlaşan mazot ve katranın bedeli trilyonlarca lirayı buluyor.Soruşturmanın devam ettiğini biliyoruz.Bu konuda kamuoyuna doğru bilgi aktarmak için yetkililerle görüşme talebimiz olmuştur.Halkımızla bu konuyu paylaşıp ülkede temiz siyaset ve siyasetçilere ihtiyaç olduğunu Sosyal Demokrat Parti göstermek için çalışmalarına devam ediyor.Biz Halkımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.Tüm icraatlarımız da bu yönde olacaktır.Halk adına halkımızla birlikte Yeni bir KKTC yaratmak için mücadeleye devam edeceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.