İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı: "Kıbrıs'ta barış içerisinde yeni bir yaşam kuracağız"

Akıncı: "Kıbrıs'ta barış içerisinde yeni bir yaşam kuracağız"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Toplumcu Demokrasi Partisi Güzelyurt İlçesi'nin dün akşam (12 Aralık Cuma) Doğancı'da düzenlediği dayanışma gecesine katıldı.

Yayın Tarihi: 13/12/14 13:28
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı: "Kıbrıs'ta barış içerisinde yeni bir yaşam kuracağız"
A- A A+

Gecede konuklara hitap eden Akıncı, etkinliğe aldığı davetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasının başında, etkinliğin özelikle Doğancı'da düzenlenmesinin bir başka anlam taşıdığını vurgulayan Mustafa Akıncı, Doğancı'nın mücadelenin simgesi olduğunu söyledi.

Akıncı, siyasetin ille makam, milletvekilliği ya da parti başkanlığı olmadığını, yaşamı daha güzel kılma, daha güzel bir dünya ve barış içinde bir Kıbrıs yaratma mücadelesi olduğunu vurguladı.

Akıncı, halktan aldığı çağrı üzerine Cumhurbaşkanlığına aday olma kararını aldığını ifade ederek, "halka baktım ve karar verdim. Sizler için, gençlik için, onların geleceği için aday oldum" sözlerini kullanarak, "Kıbrıs'ta barış içerisinde yeni bir yaşam kurmak için yola çıktık, el birliğiyle başaracağız" dedi.

Çözüm odaklı siyaset izlemenin şart olduğunu kısa konuşmasında vurgulayan Akıncı, geçmişte yapılan hatalarla kaybedilen çözüm fırsatının şimdi doğal gaz ve güney Kıbrıs'taki ekonomik krizle yeniden oluştuğunu vurguladı ve "şimdi her iki toplumun ihtiyacından yola çıkarak bir çözüme gidebiliriz, yeter ki bunu her iki taraf olarak isteyelim, bunun için uğraş verelim" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.