İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Suyu yönetmek belediyelerin boyunu aşar!"

"Suyu yönetmek belediyelerin boyunu aşar!"

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, belediyelerin Türkiye'den gelecek suyu yönetmeye kapasiteleri olmadığını söyledi… Kıbrıs Postası'na konuşan Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, Türkiye'den gelecek suyu "yönetmeye" belediyelerin ne ekonomik, ne teknik, ne de bilgi anlamında altından kalkabileceği bir iş olmadığını ifade etti…

Yayın Tarihi: 14/12/14 13:38
okuma süresi: 3 dak.
"Suyu yönetmek belediyelerin boyunu aşar!"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Vatan Mehmet

Teknik-altyapı, donanım gibi unsurların Türkiye'den alınacak olmasından gocunulacak ne olduğunu soran Hüdaverdi, "Belediyelerin içinde bulunduğu mevcut finans yapısı, suyu yönetmeye yeterli değildir. Bunun için bir devlet politikasına ihtiyaç vardır. Bunun doğrusu birlikte çalışmanın önemidir. Aslolan takım ruhunu oluşturmaktır. 'Ben idare ederim, sen edersin' meselesi değildir" dedi.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi'nin ülke toprakları içerisinde hane halkına dağıtımına ilişkin süren tartışmalar dinmiyor…

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, Türkiye'den gelecek "Suyun Yönetimine" dair süren tartışmalara ilişkin Kıbrıs Postası'na konuştu.

Belediyelerin finans yapısına işaret eden Hüdaverdi, süren tartışma içeriğinin yanlış yürüdüğünü kaydetti.

Hüdaverdi, Türkiye'den gelecek suyu "yönetmeye" belediyelerin ne ekonomik, ne teknik, ne de bilgi anlamında altından kalkabileceği bir iş olmadığını kaydetti.

"Hep beraber yönetmekten' mutluluk duymamız gerekir"

"Toplumun bilgilendirilmeye ihtiyacı var" diyen Hüdaverdi şöyle konuştu; "Belediyelerin içinde bulunduğu mevcut finans yapısı, suyu yönetmeye yeterli değildir. Bunun için bir devlet politikasına ihtiyaç vardır. Bunun doğrusu birlikte çalışmanın anlamıdır. Takım ruhunu oluşturmaktır önemli olan…

Birilerini 'ben yaptım, ettim' övünüşüdür beni rahatsız eden… Türkiye için de bizim için de belediyeler için de yapılması gereken 'kimin yönettiğinden' daha çok 'hep beraber yönetmekten' mutluluk duymamız gerekir."

"Belediyelerin altından kalkabileceği boyutta bir iş değil"

Hüda Hüdaverdi, ne ekonomik ne teknik, ne de bilgi anlamında belediyelerin altından kalkabileceği bir proje olmadığını ifade etti.

Hüdaverdi sözlerini şöyle sürdürdü; "Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Su Temin Projesi, belediyelerin altından kalkabileceği boyutta bir iş değildir. Ekonomik anlamda da, teknik anlamda da bilgi anlamında da… Bu proje, devletin bütün kaynaklarının kullanılması gerektiği bir proje… Sadece bir belediye konusu ya da belediye hudutları içerisindeki bir mesele değil… Karayolları Dairesi'nin de sorumluluğu vardır.

Belediyeler de bunun içerisinde olacak mı? Evet olacak…

Projeyle ilintili teknik altyapı, bilgi, donanım gibi unsurları Türkiye'den almamızdan gocunmanın manasını anlamıyorum. Hep beraber çözeceğiz. Bu, birlikte yapılacak bir şeydir… 'Ben idare ederim, sen edersin' meselesi değildir…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.