İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

'Federal Kıbrıs İnisiyatifi' kuruluşunu ilan etti!

'Federal Kıbrıs İnisiyatifi' kuruluşunu ilan etti!

Müzakere masasının çöktüğü bir dönemde, çözüm ve barışın sadece bir anlaşmadan ibaret olmadığı vurgusuyla yola çıkan, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların yeni ve ortak örgütlenmesi olan Federal Kıbrıs İnisiyatifi, bugün kuruluşunu ilan etti.

Yayın Tarihi: 14/12/14 12:20
okuma süresi: 2 dak.
'Federal Kıbrıs İnisiyatifi' kuruluşunu ilan etti!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Hasan YIKICI

Aysozomonos/Arpalık köyünde saat 11'de gerçekleşen kuruluş etkinliğinde Kıbrıs'ta çatışma sürecinde ölen tüm insanlar için fidan dikildi.

Partiler üstü bir oluşum olan Federal Kıbrıs İnisiyatifi Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum, sanatçılardan, gazetecilerden, aktivistlerden, akademisyenlerden ve entelektüellerden oluşuyor.

Federal Kıbrıs arzusunu daha canlı tutmak ve gündeme getirmek için harekete geçen Federal Kıbrıs İnisiyatifi, çözümün sadece bir anlaşmadan ibaret olmadığını, çoğulcu, etnisite ötesi insanların hakikatlerini tanıyan bir bağlamda Kıbrıs'ın birleşmesi ve bütünlüklü bir çözüm için mücadele edecek!

İnisiyatif, müzakere masasının ortadan kalktığı ve milliyetçi söylevlerin, ayrılığı arttıran söylemlerin artış gösterdiği bu dönemde, federal kültür çerçevesinde barışçıl bir damarın yayılmasına çabalayacak.

Uzun soluklu bir yapılanma hedefiyle

Kıbrıs'ın artık birleştirilmesi gerekliliğinin aciliyetine gönderme yapan İnisiyatif, uzun soluklu bir yapılanma olmayı hedefliyor. Federal Kıbrıs İnisiyatifi, sembolik bir hareket olmanın ötesinde kampanyalar, seminerler ve etkinliklerle federal kültürü, çoğulcu ve barışçıl anlayışı yaygınlaştırmaya çalışacak bir platform olacak.

Bugüne kadar çarpıtılan ve milliyetçi söylevlerle içi doldurulan tarih algısını değiştirmek ve hakikatin tarihini; çoğulcu, eşitlikçi ve barışçıl, 'başka bir tarihi' yaygınlaştırmaya çabalayacağı bilgisi verilirken,

Başka bir ortak yurt algısının mümkün olduğu da vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.