İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

KKTC'de bir ilk: Evcil hayvanlar sağlık turizmi kapsamında ülkemize getirilecek

KKTC'de bir ilk: Evcil hayvanlar sağlık turizmi kapsamında ülkemize getirilecek

Atlasjet ile YDÜ Hayvan Hastanesi evcil hayvanların sağlık turizmi kapsamında Kuzey Kıbrıs'a özel koşullarda taşınması için anlaştı.

Yayın Tarihi: 15/12/14 08:55
okuma süresi: 6 dak.
KKTC'de bir ilk: Evcil hayvanlar sağlık turizmi kapsamında ülkemize getirilecek
A- A A+

KKTC'de Bir İlk; Evcil Hayvanlar Sağlık Turizmi Kapsamında Ülkemize Getirilecek

İnsanlardan sonra hayvanlar da sağlık için KKTC'ye gelecek...

Atlasjet ile YDÜ Hayvan Hastanesi evcil hayvanların sağlık turizmi kapsamında Kuzey Kıbrıs'a özel koşullarda taşınması için anlaştı.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Atlasjet Kıbrıs Müdürü Osman Malyalı ve beraberindeki heyet YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret ederek Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene'den hastanenin faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Ziyarette ayrıca evcil hayvanların yurt dışından sağlık turizmi kapsamında Kuzey Kıbrıs'a Atlasjet ile özel koşullarda taşınması konusunda mutabakata varıldığı da vurgulandı.

Savaşan; Hayvanların Sahipleri İle Seyahat Etmeleri Son Derece Doğal...

Günümüzde hayvanlarla beraber büyüyen onları anlayan, onların sevgisini yaşayan insanların sağlıklı ve mutlu bireyler olduklarının çok geniş kabul gördüğünü anlatan Ahmet Savaşan, Çocukların hayvanlarla büyümesi ve aileleri tarafından kendilerine hayvan sevgisinin öğretilmesi, evlerinde, bahçelerinde hayvan besleyen ailelerin, çiftlik, köy yerlerinde büyüyen çocukların, yaşama daha sıkı tutunduğu, gelecekte çok daha pozitif bir yaşam felsefesi edindiği, daha az fiziksel rahatsızlıklara yakalandığı ve sorunlarla mücadele etme yeteneğine çok daha yüksek seviyede sahip olduklarının bilindiğini anlattı. Savaşan "Dolayısıyla da insanoğlunun yaşamında böylesine önemli bir yeri olan hayvanların sahipleri ile seyahat etmelerinin veya tatile çıkma istekleri son derece doğal karşılanmalıdır" diye konuştu.

İngiltere, Danimarka, Rusya, Çin Gibi Pek Çok Ülkede Evcil Hayvanlar, Sahipleriyle Birlikte Seyahat Edebiliyor...

Dünya'nın İngiltere, Danimarka, Rusya, Çin gibi bir çok ülkesinde orta ve büyük ırk eğitimli ve evcil hayvanların, sahiplerinin yanında bütün toplu taşıma araçlarında seyahat edebildiğini anlatan Savaşan "yine pek çok havayolu evcil hayvanlara seyahat hakkı vermekte ve ayrıca oteller de evcil hayvanları kabul etmektedir" şeklinde konuştu. Savaşan hayvanları ile tatile gitmek isteyen kişilerin gidecekleri şehiri veya ülkeyi seçmelerinde havayollarının makul şartlarda hayvan taşımacılığı yapması, hayvan kabul eden otellerinin olması, garantina uygulaması bulunmamasını veya kabul edilir şartlarda olması, uluslararası standartta sağlık hizmeti veren hayvan hastaneleri veya kliniklerin bulunmasının belirleyici rolü olduğunu söyledi.

Atlasjet İle Mutabakatımız İleriye Yönelik Müthiş Bir Adımdır...

Savaşan "bu kapsamda Atlasjet ile YDÜ Hayvan Hastanemiz arasında varılan mutabakat, hayvanlarına sağlık hizmeti almak amacı ile ülkemize gelecek turistlere adamızın eşsiz tarihi, kültürel, turistik zenginliklerinin tadına bakma fırsatı yaratırken, ailelerinin bir parçası olan hayvanlarının da en iyi şartlarda sağlık hizmeti almasına olanak yaratacaktır" dedi. Varılan bu mutabakat önemli olduğu kadar ileriye yönelik müthiş bir adımdır. Ben ülkem ve üniversitem adına Osman Malyalı şahsında Atlasjet'e teşekkür ediyorum" dedi.

Ergene; Hizmetlerimiz Adamız İle Sınırlı Kalmayacak...

YDÜ Hayvan Hastanesi'nin, hayvan sağlığına yaptığı büyük yatırım ile sunduğu hizmetlerinin Kıbrıs adası ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ise yaptığı konuşmada "YDÜ Hayvan Hastanesi ekipman ve uzman kadrosu ile bölgenin en kapsamlı ve donanımlı hastanesi konumundadır. Bizler hayvan sağlığı alanında sağlık turizmi faaliyetlerine başlamayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye Ve Bölge Ülkelerinden Talepler Almaya Başladık...

Gerek teşhis gerekse de tedavi konularında bütün hizmetleri verebilecek kabiliyete, teknolojiye ve konusunun uzmanı hocalara sahip olduklarını anlatan Ergene "hastanemiz daha şimdiden Türkiye ve bölge ülkelerinden talepler almaya başlamıştır" diye konuştu.

İç Hastalıkları, Cerrahi, Göz Konularında Profesörlerimiz Hizmet Veriyor...

Ergene, iç hastalıkları duayenlerinden Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, Cerrahi, Yumuşak Doku Cerrahisi ve Göz alalarının en önemli isimlerinden Prof. Dr. Eser Özgencil ve Prof. Dr. Perran Gökçe yanısıra Doğum ve Jinekoloji alanından Prof. Dr. Selim Aslan gibi alanında uzman hocaların YDÜ Hayvan Hastanesi bünyesinde görev yaptıklarını anlatarak "hocalarımız ile birlikte gerek yurt içindeki hastalarımıza gerekse de yurt dışından gelecek hastalarımıza ihtiyaç duydukları bütün alanlarda en iyi koşullarda hizmet vermek için çalışacağız" dedi.

Malyalı; Atlasjet, Hayvanları İle Kuzey Kıbrıs'a Gelecek Turistlere Özel Uygulama Yapacak...

Atlasjet Kıbrıs Müdürü Osman Malyalı ise yaptığı konuşmada "YDÜ'nün insan sağlığından sonra hayvan sağlığına da çok büyük bir yatırım yaparak ülkemize tam teşekküllü bir hayvan hastanesi kazandırdığını büyük bir hayranlık ile görüyoruz" dedi. Malyalı "Atlasjet ailesi olarak hayvanları ile Kuzey Kıbrıs'a gelerek YDÜ Hayvan Hastanesi'nden sağlık hizmeti almak isteyen turistlere özel uygulamalar yapacağız. YDÜ ile attığımız bu adım ile ülke turizmine ileride çok daha iyi anlaşılacak önemli bir turizm türü kazandırmayı hedefliyoruz. Gerek ülkemize toplum sağlığı anlamında vereceği hizmetler gerekse de turizme yapacağı katkılardan ötürü başta YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'e ve emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi
.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.