İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Emek İnşaat 'Belediye gelirine' el koyabilir!

Emek İnşaat 'Belediye gelirine' el koyabilir!

Emek İnşaat, Kıbrıs Postası'nın kamuoyunu bilgilendirdiği ve Mağusa Kanalizasyon ve İçme Suyu Şebekesi Projesi nedeniyle Kıbrıs Türk Halkını milyonlarca lira zarara uğratan AB'ye karşı yürüttüğü hukuk mücadelesinden zaferle çıktı ancak AB, yaklaşık beş milyon Euro'luk tazminatı ödemiyor.

Yayın Tarihi: 16/12/14 08:57
okuma süresi: 4 dak.
Emek İnşaat 'Belediye gelirine' el koyabilir!
A- A A+

Emek İnşaat, projeye hiçbir katkısı olmadığını belirttiği Mağusa Belediyesi'ni projeyi işlettiği ve parasal kazanç elde ettiği için belediye gelirlerine el koymak üzere mahkemeye gideceğini açıkladı.

Vatan MEHMET

Emek İnşaat, Kıbrıs Postası'nın kamuoyunu bilgilendirdiği ve Kıbrıs Türk Halkını milyonlarca lira zarara uğratan AB'ye karşı yürüttüğü hukuk mücadelesinden zaferle çıktı ancak AB yaklaşık beş milyon Euro'luk tazminatı ödemiyor.

Avrupa Birliği (AB) Program Destek Ofisi'nin Mağusa Kanalizasyon ve İçme Suyu Şebekesi Projesi nedeniyle 8 Milyon Euro zarara uğrayan Emek İnşaat, İngiltere'de sonuçlanan tahkim davasını kazandı ancak AB'den tazminatı alamıyor.

Emek İnşaat, projeye hiçbir katkısı olmadığını belirttiği Mağusa Belediyesi'ni projeyi işlettiği ve parasal kazanç elde ettiği için belediye gelirlerine el koymak üzere mahkemeye gideceğini açıkladı.

Emek İnşaatın avukatlık bürosu Talat Kürşat & Co, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık, Başbakanlık Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı, Müteahhitler Birliği, AB Destek Ofisi ve Avrupa Koordinasyon Merkezi ile basına geçtiği bilgilendirme yazısı ile konuyu kamuoyu bilgisine getirdi.

"Yasal girişimleri başlatmak zorunda kalacağımızı üzülerek bildirmek isteriz"

12 Aralık, 2014 tarihli, "Avrupa Birliği Komisyonu'nun ihale ettiği Mağusa Kanalizasyon ve Atık Su Projesi" konu başlıklı söz konusu yazı şöyle;

"Sn İsmail Arter,

Mağusa Belediye Başkanı

Müvekkillerimiz Emek İnşaat Şirketi Ltd. adına daha once de tarafınıza bildirildiğine göre sözü edilen proje müvekkillerimiz tarafından tamamlanmış ve " beneficiary" sıffatı ile inşaatı bitmiş bu proje Belediyeniz tarafından teslim alınarak işletilmeye başlanmış olmakla birlikte müvekkillerimiz halen hak ediş paralarını Avrupa Birliği Komisyonundan alabilmiş değillerdir

Avrupa Komisyonu işin hatalı yapıldığı iddiası ile konuyu İngiltere'deki DAB komisyonuna taşımış ve orda yapılan duruşma sonucunda Avrupa Birliği Komisyonu projesinde design hataları olduğu, dolayısı ile hak ediş ücretlerini müvekkillerimize ödememekle mukaveleye aykırı davrandıkları cihetle de müvekkillerimize tazminat olarak 5,439,491.59 Euro (Beş Milyon Dört Yüz Otuz Dokuz Bin Dört Yüz Doksan Bir Euro ve 59 cent) ödenmesine hüküm ve emir vermiştir

Maalesef, Avrupa Birliği Komisyonu sözü edilen hükme rağmen müvekkillerimize bugüne kadar herhangi bir ödemede bulunmamış, öte taraftan ise bu projenin inşasında veya herhangi bir aşamasında maddi hiçbir katkısı olmayan Belediyeniz, projeyi işletmekte ve parasal kazanç sağlamaktadır.

Malumunuz olsun ki şayet müvekkillerimiz 31 Ocak, 2015 tarihine kadar hükümlü alacaklı oldukları 5,439,491.59 Euro'yu Avrupa Birliği Komisyonu'ndan tahsil edemedikleri takdirde konu kanalizasyon ve atık su projesinin işletilmesinden dolayı belediyenizin sağlamakta olduğu gelirlere mahkeme kararı ile el koymak için gerekli yasal girişimleri başlatmak zorunda kalacağımızı üzülerek bildirmek isteriz.

Saygılarımızla, Talat Kürşat & Co"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.