İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Doğuş Derya'ya Sosyal Medya'da ağır hakaretler

Doğuş Derya'ya Sosyal Medya'da ağır hakaretler

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya'nın, dün Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasının yankıları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 16/12/14 15:32
okuma süresi: 3 dak.
Doğuş Derya'ya Sosyal Medya'da ağır hakaretler
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Dün Meclis kürsüsünde, Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında, UBP Milletvekili Zorlu Töre'nin konuşmasının ardından konuşma yapma gereği duyduğunu ifade ederek kürsüye çıkan Derya, Töre'ye, "ne olur bunları tekrarlamayın Sayın Töre, bu ülkede sadece Vehbi Zeki Serter'in yazdığı tarih yoktur, çok değerli tarihçiler vardır. Başta Zorlu Bey'in anlattığı resmi tarih, bu ülkeyi yöneten, ganimet sistemini paylaşan egemenlerin işine yaradı" demişti.

Derya'nın bu ülkede sadece Kıbrıslı Türkler'in acı çekmediğini anımsatması ve tecavüze uğrayan Kıbrıslı Rum kadınların bulunduğunu iddia etmesi üzerine de Töre ve CTP-BG'li vekiller arasında da tartışma yaşanmıştı.

Bugün ise, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre'nin kişisel Sosyal Medya hesabından haberi paylaşması üzerine, Töre'nin takipçileri Doğuş Derya'ya Sosyal Medya üzerinden linç girişimi başlattı.

Töre'nin paylaştığı habere yapılan ve zaman zaman ağır hakaretler içeren yorumlar karşısında, Doğuş Derya'nın mahkemede dava açacağı öğrenildi.

Derya, sayfasından yaptığı açıklamada ise, bu yorumları yapan kişileri dava edeceğini söyledi. Derya'nın açıklaması şöyle:

"Sevgili dostlar, aşağıda gördüğünüz resimler dün mecliste Kıbrıs'ta yaşayan tüm insanların yaşadığı acıları meclis kürsüsünde dile getirmem üzerine şahsıma yöneltilen hakaretlerdir. Bu ülkede geçmiş ile hesaplaşamayan, geçmişte işlenen savaş suçlarının üzerini örtemeye çalışan faşist çevreler yine ağza alınmayacak şiddet dolu cümlelerle saldırma yolunu seçmişlerdir. Aralarında eski milletvekilleri, bazı milliyetçi örgütlerin temsilcileri de bulunan ve Zorlu Bey'in sayfasında da yorum yapan bu kişileri dava edeceğimi kamuoyunun bilgisine getiririm."

Bahsi geçen yorumlar ise şöyle:


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.