İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tatar: "Karanlık şehirde yaşamak istemiyoruz"

Tatar: "Karanlık şehirde yaşamak istemiyoruz"

İçişleri Bakanlığı Bütçesi görüşülürken söz alan UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, ülkede bir belirsizlik olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 17/12/14 17:45
okuma süresi: 3 dak.
Tatar: "Karanlık şehirde yaşamak istemiyoruz"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

İçişleri Bakanlığı Bütçesi görüşülürken söz alan UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, ülkede bir belirsizlik olduğunu ifade etti. Tatar, belediyelerin sorumluluğunun İçişleri Bakanlığı'na bağlı olduğunu belirterek, belediyelerde vatandaşın aleyhine bir durum varsa ele alınması gerektiğini söyledi. Lapta Belediyesi'nde mahkemenin ara emri aldığını ancak sorunun devam etmekte olduğunu kaydederek, Bakanlığın bu durumla ilgilenmesi gerektiğini belirtti. Nüfus dağılımından dolayı devlet katkısının paylaşılmasına yönelik Tatar, Lapta Belediyesi'nin nüfusunun azalmamasına rağmen mali gelirinin azaldığını, bu nedenle sorunlar yaşadığını anlattı. Denetimin önemine değinen Tatar, "önemli olan denetimin zamanında yapılmasıdır" dedi.

Yollardaki asfaltların bozukluğuna da değinen Tatar, "Bu halka yazık oluyor" diyerek, su projesine yönelik kazı çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, vatandaşın bu durumdan zarar gördüğünü belirtti.

Tatar: "Karanlık şehirde yaşamak istemiyoruz"

Tatar, sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Sokak lambalarının bakımına da değinen Tatar, elektrik kurumunun para almaya devam ettiğini, belediyelerin elemanı olmadığını söylediğini belirterek, "bakıyorum birçok yol karanlık" dedi. Tatar, "karanlık şehirde yaşamak istemiyoruz" diyerek, hükümette oturanların görevinin sorunlara çözüm bulmak olduğunu ifade etti.

Belediyelerin elektrik kurumuna olan borçlarına değinen Tatar, belediyelerin böyle bir borcu olmadığını söylemesine rağmen, elektrik kurumunun böyle bir borç olduğunu söylediğini belirtti. Tatar, sokak lambalarının değiştirilmesinin gündemde olduğunu anlattı. Tatar, elektrik kurumunun da devletin bir parçası olduğunu kaydederek, gerekenin yapılması gerektiğini söyledi.

"Şehircilik Dairesi çalışılamaz durumda"

Şehir Planlama Dairesi'nin çalışılabilecek durumda olmadığını söyleyen Tatar, hükümetin bütçe olanağı sağlanması dahilinde 2015 yılında iyileştirileceğini ifade ettiğini belirtti. Tatar, bu durumda Bakan'a büyük iş düştüğünü söyledi. Tatar, "Artık elinizi masaya vurun, orada fikir üretemezsiniz, orada çalışamazsınız. Barakanın içinde çalışıyorlar. Hem çalışan hem de ülke zarar görüyor, sizden yeni bir Şehircilik Dairesi bekliyorum" dedi.

"Böyle mağduriyetin yaşanması kabul edilemez"

Konuşmasında, Emek İnşaat'ın mağdur olduğunu ifade eden Tatar, beş milyon euro değerindeki parayı AB'den alamadığını anlatarak, Emek İnşaat'ın İngiltere'de dava açtığını ve davayı kazandığını, fakat hala daha parasını alamadığını belirtti. İçişleri Bakanlığı'nın ikaz yapması gerektiğini söyleyen Tatar, "böyle mağduriyetlerin yaşanması kabul edilemez, Bakanlık buna el atmalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.