İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Uluçay: "Kaynak sıkıntımız var"

Uluçay: "Kaynak sıkıntımız var"

İçişleri Bakanlığı Bütçesi görüşülürken söz alan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, eleştirileri yanıtladı. Uluçay, Bakanlık olarak kaynak sıkıntısı çekmekte olduklarını söyleyerek, Şehir Planlama Dairesi gibi yeni yatırımlar yapılmak istendiğini, ancak bütçe nedeniyle zorluklar yaşandığını belirtti.

Yayın Tarihi: 17/12/14 18:51
okuma süresi: 3 dak.
Uluçay: "Kaynak sıkıntımız var"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

İçişleri Bakanlığı Bütçesi görüşülürken söz alan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, eleştirileri yanıtladı. Uluçay, yabancıların taşınmaz mal edilmelerine yönelik prosedürün kolaylaştırıldığını belirtti. Uluçay, bu yıl içinde yapılan tüm başvuruların tamamlandığını söyledi. Bakan Uluçay, kaynak sıkıntısı çekmekte olduğunu ifade ederek, Şehir Planlama Dairesi gibi yatırımların yapılmak istendiğini ancak, bütçe nedeniyle zorluklar yaşandığını anlattı.

"Öncelik alt yapısı hazır olanlar…"

Kırsal kesim arsalarıyla ilgili olarak , ilk aşamada alt yapısı hazırlananların dağıtılmasına yönelik görüş birliğine vardıklarını dile getiren Bakan Uluçay, geçmiş yıllarda dağıtılan arsaların yapılmayan alt yapılarının yapıldığını belirtti. Uluçay, alt yapısı hazır olan kırsal kesim arsalarının çalışmalarını bu yıl da sürdüreceklerini belirtti.

"Belediyeler için yasa hazırladık"

Belediyelerin daha şeffaf bir yapıya kavuşması için hazırladıkları yasanın komitede beklemekte olduğunu ifade eden Uluçay, gelecek olan yapıyla biriken borçların da 15 yıl gibi bir süreyle çözülebileceğini söyledi. Bakan Uluçay, kırsal kesim belediyelerinin kaynaklarını ortak kullanarak çalışma yaptıklarını anlatarak, pilot bölge seçtiklerini ve bu uygulama ile yapılamayan projelerin hayata daha düşük maliyetle geçeceğini belirtti.

"Elektrik alt yapısı olmayan köyler var"

Bakan Uluçay, elektrik alt yapısı olmayan köyler olduğunu bu nedenle de kırsal kesim arsası verilemeyen köyler olduğunu kaydetti. Uluçay, söz konusu olan bu köylere elektrik çekilmesi için çalışmalar başlattıklarını ifade etti.

"Şartlı tahliye tüzüğü görüşülüyor"

Bakan Uluçay, Merkezi Cezaevi'nde çalışma başlattıklarını anlatarak, sendikalarla ortak çözüm bulduklarını belirtti. Uluçay, şartlı tahliye tüzüğü ile ilgili çalışmaların başladığını ve yakın zamanda tamamlanacağını açıkladı. Yeni cezaevi konusunda ise Uluçay, 2015 yılında yeni bir cezaevi yapılabilir mi buna bakılacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı Bütçesi onaylandı

Bakan Uluçay'ın konuşmasının ardından İçişleri Bakanlığı Bütçesi onaya sunuldu. Yapılan oylamada İçişleri Bakanlığı Bütçesi oyçokluğu ile kabul edildi.

Polis Genel Müdürlüğü bütçesi onaylandı

Daha sonra Polis Genel Müdürlüğü bütçesi onaya sunuldu. Yapılan oylamada Polis Genel Müdürlüğü bütçesi oyçokluğu ile kabul edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.