İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özyiğit: "Hükümet, halkı soymaktan vazgeçmeli"

Özyiğit: "Hükümet, halkı soymaktan vazgeçmeli"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, dünya petrol piyasasında fiyatların yarı yarıya düşmesine rağmen, Kuzey Kıbrıs'ta sadece 40 kuruşluk bir indirim yapıldığını belirterek, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler—Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP-BG—DPUG) Koalisyon Hükümetini halkı ekonomik anlamda soymaktan vazgeçmeye çağırdı.

Yayın Tarihi: 18/12/14 12:21
okuma süresi: 3 dak.
Özyiğit: "Hükümet, halkı soymaktan vazgeçmeli"
A- A A+

Petrol fiyatlarının 115 dolardan 60 doların altına inerek son 5 yılın en düşük seviyesine gelmesine rağmen, bu düşüşün akaryakıt fiyatları ile ana girdisi petrol olan elektrik fiyatlarına yansıtılmadığını belirten Özyiğit, üretim ve ulaşımda akaryakıt ve elektriği kullananların da maliyetlerinde düşüş olmadığı için, halka daha ucuz ürün alma ve daha ucuz ulaşım olarak yansımadığını vurguladı.

"Halkın cebindeki para azaldı"

Özyiğit, dövizde meydana gelen yükselme ile taksit ve kiralarını döviz ile ödeyen halkın cebindeki paranın daha da azaldığını belirtti. Ayrıca, başta gıda olmak üzere, tüm ithalatını dövizle yapan KKTC'deki ithal malların fiyatlarının da arttığını belirten Özyiğit, bunun da halkın çoğunluğunun giderlerini, özellikle de mutfaktaki yangını daha da artıracağına dikkat çekti.

2015 mali yılı bütçesi hazırlanırken, o günkü döviz kurlarına göre hazırlandığını, TL bazında da 2014 mali yılı bütçesine göre de %8.5 artırıldığını anımsatan Özyiğit, "Dövizde meydana gelen yükseliş, döviz basında 2015 mali yılı bütçesini küçültmüştür. Bu durumda, 386 milyon TL kaynağı belli olmayan bir açıkla denkleştirilen 2015 mali yılı bütçesinin açıkları daha da artacaktır" dedi.

"Büyüme hedefine ulaşılamayacak"

2015 bütçesindeki açıkların artmasından dolayı bütçede öngörülen ve zaten yetersiz olan yatırımlara ayrılan kaynakların daha da yetersiz kalacağını belirten Özyiğit, Dövizdeki artış ve açıklanan rakamların, 2015 bütçesinde öngörülen %4.1'lik büyüme hedefine ulaşılamayacağını gösterdiğini vurguladı.

Yaşanan bu gelişmelerin, 2015 yılında da halkın yaşam kalitesinde düşüş, eğitim ve sağlık alanında da kaosun devam edeceğini gösterdiğine dikkat çeken Cemal Özyiğit, "Hükümetin büyük ortağı CTP milletvekili Biray Hamzaoğlu'nun da dediği gibi, halk ülkenin nasıl yönetildiğini anlamamaktadır" ifadelerini kullandı.

CTP-DP Hükümeti'ni biran önce petrol fiyatlarında dünyadaki düşüş oranında indirim yapmaya çağıran Özyiğit, ayrıca, artan döviz kurlarına karşın da halkı koruyacak önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.