İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

El-Sen: "KIB-TEK'in yok edilmesine izin vermeyeceğiz!"

El-Sen: "KIB-TEK'in yok edilmesine izin vermeyeceğiz!"

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer yayımladığı basın açıklaması ile Kıb-Tek'in yok edilmesine izin vermeyeceklerini açıkladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 18/12/14 12:22
okuma süresi: 4 dak.
El-Sen: "KIB-TEK'in yok edilmesine izin vermeyeceğiz!"
A- A A+

Defalarca açıkladığımız gibi enerji her ülkenin en stratejik sektörüdür ve ilgili devletin mutlak kontrolü altında olmalıdır. Bölgemizde enerji kaynakları ve nakil yollarını kontrol için dökülen kanları görmezden gelecek kadar gözü kör olmuş olanlar olabilir. Ancak biz sadece kendi çalıştığımız işyerine değil toplumsal haklarımıza da sahip çıkmaya devam edeceğiz.

KIB-TEK'in elini kolunu bağlamak için AKSA isimli şirkete olanaklar sağlayarak Kurum'un üretim kapasitesini düşürenler ve bu yabancı firmaya ürettiklerini alma garantisi verenler, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerdir. Halkımızın her türlü mal ve hizmet üretimini elinden alan anlayış, son kaleyi de devirme uğraşı içerisine girebilir. Hatta KKTC'de de kendisi ile işbirliği içerisine girecekleri de bulabilir. Bu işbirlikçiler, kendilerini halktan güçlü de görebilirler. Ancak Kıbrıs Türk Halkı ve işçi sınıfı, can damarlarına yönelenlere gerekli cevabı vermişti ve yeniden vermeye de hazırdır.

TC'den kablo ile elektrik getirilmesi demek, enerji sektöründe tamamen dışa bağımlı olmak demek olacaktır. Yok edilecek bir KIB-TEK'in yerine yenisi konamayacak ve KTHY'nin ve daha öncekilerin yok edildiği gibi halkımız en stratejik alandan da soyutlanmış olacaktır.

Sendikamız bu yaklaşımlarla hükümetleri defalarca uyarmıştır. Yakın geçmişte; Hukuk Dairesi'ne, Sayıştay Başkanlığı'na ve Başbakanlık Denetleme Kurulu'na, KIB-TEK'te yapıldığına inandığımız gayrı meşru girişimler konusunda yazılar yazılarak göreve davet edilmişti. Ancak bu yazıları yazarak suç duyurusunda bulunduğumuz ilgili merciler, ne ses vermiş ne de nefesi duyulmuştu.

KIB-TEK'in bugünkü Yönetim Kurulu'nun bizce de doğru kararı ile eksik kalan iki dizel santralinin alınması girişimleri, yani KIB-TEK'in, bir diğer ifade ile toplumsal üretim kapasitemizin artırılması girişimine tam destek veriyoruz. Hükümet Programı'nda da ifade bulan arz güvenliğinin sağlanması ve maliyetlerin düşürülmesi yönünde atılmış bu girişimi sekteye uğratmak için Kurum Yönetim Kurulu'nun görevden alınması dâhil yapılabilecek tüm müdahaleler, kimden gelirse gelsin karşısında çalışanları bulacaktır. KIB-TEK'ten sorumlu Tarım, Gıda ve Enerji Bakanı'nın talebi ile Sayıştay Başkanlığı'nın bugün (18 Aralık 2014) KIB-TEK'te inceleme yapacağı duyumunu aldık. Aklımıza kendilerine KIB-TEK'teki usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili 18 Nisan 2011 ve 12 Haziran 2013 tarihlerinde yazdığımız yazılar geldi. Umarız geliş nedeni bu yolsuzlukları araştırmaktır. Amacın santral alımlarını engellemek olduğunu düşünmek bile istemiyoruz.

EL-SEN elinden geldiğince ve gücü yettiğince KIB-TEK'in Kıbrıs Türk Halkının elinde ve denetiminde olması mücadelesini sürdürecektir. Bu amaçla süresiz grev dâhil meşru her yolla mücadelede geçmişte olduğu gibi şimdi de bir an bile tereddüt etmeyecektir. Gücümüzü önce kendimizden sonra halkımızdan ve halkımızın duyarlı örgütlerinin dayanışmasından alıyoruz.

Çağlayan CESURER

EL-SEN Yönetim Kurulu (a)

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.