İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Basın – Sen, BRTK kameramanı ve muhabirine yönelik saldırıyı kınadı

Basın – Sen, BRTK kameramanı ve muhabirine yönelik saldırıyı kınadı

Basın Emekçileri Sendikası yaptığı açıklama ile bu sabah saatlerinde Bakan Aziz Gürpınar'ın inşaat denetimleri sırasında bir inşaatın ortağı olduğu iddia edilen kişi tarafından darp edilmek istenmesini kınadı. Açıkalma şöyle:

Yayın Tarihi: 18/12/14 13:18
okuma süresi: 2 dak.
Basın – Sen, BRTK kameramanı ve muhabirine yönelik saldırıyı kınadı
A- A A+

Bu sabah saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar'ın bazı inşaatları denetlemeye gittiği ve denetlenen bir inşaat önünde basın açıklaması yaptığı sırada BRTK kameramanı ve muhabirine yönelik bir saldırı gerçekleşti. Saldırı sırasında saldırganın şiddetine maruz kalan kameramanın kamerası yere düşerek kırıldı.

Yaşanan olay sonrasında saldırıya maruz kalan meslektaşlarımız polise giderek şikayetçi olmuşlardır.

Yaşanan ve basın emekçilerini derinden üzen bu olayın bir Bakanın gözlerinin önünde yaşanması bir kez daha basın emekçilerinin hangi şartlar altında güvencesiz ve korumasız bir şekilde görevlerini icra etmeye çalıştıklarının bir göstergesi oldu.

Basın Emekçileri Sendikası olarak yaşanan bu olay sonrasında Sayın Bakan Aziz Gürpınar'ın inşaat denetlemeye giderken yaşanabilecek olumsuzlukları düşünerek hareket etmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Hiçbir koruma ve güvenlik gücünü yanına almadan denetime çıkan Bakan Gürpınar'ın gözleri önünde meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kınamakla birlikte bundan sonraki süreçte buna benzer olayların yaşanmaması için gereken önlemlerin önceden alımasını talep etmekteyiz.

Basın – Sen Yönetim Kurulu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.