İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Tatar: "Şeffaflık göremedim"

Tatar: "Şeffaflık göremedim"

Maliye Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, hükümetin şeffaflıktan bahsettiğini, ancak böyle bir şeffaflık göremediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 18/12/14 14:03
okuma süresi: 6 dak.
Tatar: "Şeffaflık göremedim"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Maliye Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, hükümetin şeffaflıktan bahsettiğini, ancak böyle bir şeffaflık göremediğini söyledi. Tatar, Maliye Bakanlığı'nın bugün ayakta olmasının UBP döneminde alınan tedbirler sayesinde olduğunu belirterek, hükümetin hükümetçilik oynadığını ifade etti. Maliye Bakanlığı'nın bugün zor durumda olduğuna dikkat çekti.

Tatar: "Kasa sizde buyurun yapın"

Tatar, Maliye Bakanı'nın değiştiğini ancak, kasanın orada olduğunu ifade ederek, zamanında CTP tarafından büyük eleştiriler aldığını söyledi. Tatar, "Şimdi kasa sizde buyurun yapın" dedi.

"Ek mesailer için önlem yok"

Ersin Tatar, bu yıl itibarıyla ek mesailer için 75 milyon lira görüldüğünü ancak, bütçeden 50 milyon lira ayrıldığını, aradaki farkın nasıl halledileceğini merak ettiğini belirtti. Tatar, ek mesailerle ilgili hükümetin önlem almadığını söyledi.

Hayat pahalılığı arttıkça personel giderlerinin de artacağını belirten Tatar, bütçede farkın giderek büyüyeceğini söyledi. Özel sektörün yüksek elektrik miktarı yüzünden ezilmekte olduğunu da dile getiren Tatar, teşviklerin reel anlamda azaltıldığını anlattı.

Hükümeti korumak için fon pazarlığı yapıldığını söyleyen Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ı eleştirerek, "Milletvekili sayısı düşen DP, nasıl oluyor da bu kadar çok Bakanlığı koruyor, CTP gibi köklü bir parti bunu kendi içinde değerlendirdi mi?" diye sordu.

"Türkiye'den katkı alınmalı"

Tatar, Türkiye'den katkı alınması gerektiğine inandığını belirterek, Maliye Bakanlığı'nın üç yıl sonra Türkiye'den katkı istemeyeceğiz şeklindeki açıklamasını eleştirdi. Tatar, bugün ülkede halkın alım gücünün düştüğünü, bununla ilgili tedbir alınamadığını, bu nedenle de gelirlerin artamayacağını anlattı. Tatar, bu sebeple artış dahi verilemeyeceğini ifade ederek, Türkiye'den katkı alınmasının şart olduğunu söyledi. Tatar, "Hükümetler değişir, ancak zarar gören halk olur" dedi.

"Araç Kayıt hizmet veremez duruma geldi"

Araç Kayıt Dairesi'nde yaşanan sorunlara da değinen Tatar, dairede alt yapının olmadığını, hizmet veremez duruma geldiğini belirterek, orada çalışan personelin de moralinin bozuk olduğunu dile getirdi. Tatar, tüm bunların önlenebilmesi hükümetin tedbir alması gerektiğini söyleyerek, e-devlet projesinin de hayata geçmesi gerektiğini ifade etti.

Bütçenin sıkıntılarla dolu olduğunu belirten Tatar, 2015 yılına kuşkuyla baktığını söyledi.

"Bet ofisler ve kumarhaneler denetlenmeli"

Ülkedeki bet ofisler ve kumarhanelere de değinen Tatar, denetim yapılması gerektiğini ifade etti. Tatar, devletin işleyişinin doğru yönde olmasının önemli olduğunu söyledi.

"Kutlay Erk böyle mi istiyor?"

Hükümetin yüzden fazla istihdam yaptığını anlatan Tatar, "Neden böyle oluyor, Kutlay Erk böyle istiyor diye mi yapılıyor?" diye sorarak, konuşmasını elektrik fiyatlarının fazla oluşuna bağladı. Tatar, "Hükümet bu çağda, KKTC'ye yakışmayacak şekilde davranıyor, halk bu kadar çok elektrik parası ödemek zorunda kalıyor" dedi.

"Milyar lira üzerinde açık var"

Tatar, ülkede milyar lira üzerinde bütçe açığı olduğunu ifade ederek, hükümetin led lambaları değiştirmek istediğini söyleyerek, bugün elektrik kurumunun parayı almaya devam ettiğini belirtti. Tatar, "lambalar değişerek, yollardaki karanlığın önüne geçemezsiniz" dedi.

Petrol fiyatlarının düştüğünü söyleyen Tatar, bununla birlikte elektrik fiyatlarının da düşmesi gerektiğini belirtti. Tatar, önemli olanın vatandaşın alım gücü olduğuna dikkat çekerek, hala daha vatandaşa yansıtılmadığını kaydetti.

"Kıbrıs Hava Yolları batıyor"

Rum tarafında Kıbrıs Hava Yollarının batmakta olduğunu söyleyen Tatar, hava yollarının hükümetten 100 milyon Euro para aldığını, AB'nin ise bu parayı geri iade etmesini istediğini anlattı. Tatar, Rum tarafında bu konuda bir panik yaşandığını ifade etti. KTHY'nin de battığını ancak, hala daha gündemde olduğunu söyleyen Tatar, çalışanın hükümetten bir beklenti içinde olduğunu dile getirdi.

"Fon bulunmalı"

Sosyal Sigorta Dairesi'nin sürekli borçlandığının bilindiğini ifade eden Tatar, faizlerin aşağıya çekilmesi gerektiğini, bunun için çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Tatar, sigortaların açığının devam etmekte olduğunu, bu durumda üç yıllığına merkez bankası ile çalışarak fon bulunması gerektiğini belirtti.

"Gelecek kuşaklara borç bırakmayalım"

Elektrik kurumuyla ilgili ileriye dönük önlem alınıp alınmadığını soran Tatar, "yirmi yıl sonra çalışan 600 kişinin 400'ü emekli çıktığında, yerine alınan kişileri de hesaba kattığımızda hem emeklinin hem de çalışanın maaşı ödenebilecek mi?" diye sordu. Tatar, bakanlığa bu konuda önlem alınması için yazı yazacağını da belirtti. Tatar, "gelecek kuşaklara borç bırakmamalıyız ve haksızlık yapmamalıyız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.