İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTTO: "İhmali görünen hizmetliler cezalandırılmalıdır"

KTTO: "İhmali görünen hizmetliler cezalandırılmalıdır"

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Sanayi Bölgesi'nde geçtiğimiz gün gerçekleşen "su baskını" ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 18/12/14 15:20
okuma süresi: 2 dak.
KTTO: "İhmali görünen hizmetliler cezalandırılmalıdır"
A- A A+

16 Aralık Salı günü Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan "yağmursuz su baskını" içinde yaşadığımız düzenin ve kamu hizmetlerinin durumunu anlatan traji-komik bir olay olarak Kıbrıs Türk tarihine geçmiştir. Bu su baskını, toprak bende sorumsuz ve bilinçsiz müdahalenin olduğu kadar, geçici bir çözümün taşıdığı risklerin gerçekleşmesidir. Bu baskın, sorunların palyatif önlemlerle çözümlenemeyeceğinin ve "günü kurtarma uygulamalarının" artık sona ermesi gerektiğinin de kanıtıdır.

Bu su baskının, kamu hizmetinin yetersizliğinden ve sorumsuzluğundan kaynaklandığı Sayın Başbakan'ın özür dilemesi ve LTB Baskanı'nın suç duyurusu ile de tescil edildiğine göre, hükümet bu olayın meydana gelmesinde ihmali görünen hizmetliler hakkında derhal soruşturma başlatmalı ve örnek olacak bir şekilde cezalandırmalıdır.

Bu su baskınından zarar gören işletmelerimiz derhal tazmin edilmelidir. Devlet, kendi hatası ile meydana gelen zararları elbette karşılamakla yükümlüdür.

Ülkemizdeki alt-yapı yetersizlikleri ve kamu hizmetlerinin durumu, mal ve hizmet üretimi ile birlikte yaşamı da tehdit eder hale gelmiştir. Bu sorunların çözümlenmeye başlaması için kamu yönetiminden başlayarak yeniden yapılanmaya ihtiyaç olduğu açıktır. Buna karşın, Salı günü gerçekleşen sel baskını bununla açıklamak ve sessizce sineye çekmek de mümkün değildir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.