İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Volkan: "Üzüntü verici ve kabul edilemez"

Volkan: "Üzüntü verici ve kabul edilemez"

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı İzzet Volkan da BRTK ekibinin görev başında saldırıya uğramasının "üzüntü verici ve kabul edilemez olduğunu" kaydetti. Volkan, bu tür olayların tekrarlanmaması için basına yönelik saldırı gerçekleştirenlerin yakalanarak yargı önüne çıkarılması ve caydırıcı bir şekilde cezalandırılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 18/12/14 15:26
okuma süresi: 2 dak.
Volkan: "Üzüntü verici ve kabul edilemez"
A- A A+

Volkan tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Basına yönelik şiddet olaylarına bir yenisi eklenmiştir. BRT ekibinin Girne'de görev başında saldırıya uğraması ve bunun sonucunda BRT kamerasının kırılması üzüntü verici olduğu kadar kabul edilemez bir davranıştır" ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Birliği olarak, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkilileri defalarca gerekli tedbirleri almaya çağırdıklarını belirten Volkan, "Ancak yaşananlar, uyarılarımızın yeterince dikkate alınmadığını göstermektedir. Bu olay bir kez daha göstermiştir ki, basına yönelik saldırıları önlemek için daha fazla güvenlik önlemi alınması gerekmektedir. Ayrıca, basına yönelik saldırı gerçekleştirenlerin yakalanması ve yargı önüne çıkarılarak caydırıcı bir şekilde cezalandırılmasının bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesi için gerekli olduğu düşüncesindeyiz" ifadesine yer verdi.

Volkan, bu bağlamda yetkilileri bir kez daha göreve çağırarak, gerekenin yapılmaması halinde birlik olarak her türlü demokratik eylemi gündeme getireceklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.