İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Serdar Denktaş'tan Türk Silahlı Kuvvetleri açıklaması!

Serdar Denktaş'tan Türk Silahlı Kuvvetleri açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türk ordusuna saldıarmayı marifet bilenleri sağduyuya çağırdı. Denktaş'ın açıklamasının tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 18/12/14 16:25
okuma süresi: 4 dak.
Serdar Denktaş'tan Türk Silahlı Kuvvetleri açıklaması!
A- A A+

"Bütçe görüşmeleri esnasında bir Milletvekilinin kürsüden yaptığı bir konuşma esnasında söylenen sözleri, inanılmaz bir şekilde çarpıtarak yapılan saldırılar ve bu çirkin saldırılar sonrasında fırsatı ganimet bilerek, 1974 Barış Harekatı ile katliam çukurlarının kenarından dönüşümüzü sağlayan Türk ordusuna saldırmayı marifet bilenleri sağduyuya çağırmak istiyorum.

O günleri ve ondan öncesini yaşayanlar, sıkıntılar içerisinde geçirdikleri onca yılı bugün bu konuşulanları duyarak bize helal etmemektedir. Katliam korkusu olmadan, yeniden savaşmak zorunda kalır mıyız düşüncesine kapılmadan, aradan geçen 40 yıl içerisinde nereden nereye geldiğimizi unutmak ve bu ülkede bizi her tehlikeden korumaya muktedir bir orduyu ve mensuplarını bu şekilde yaralamak Kıbrıslı Türkün ne karakterine, ne tarihine uygun değildir.

Savaş ortamı ve psikolojisini yaşamak kolay değildir. Bugün bu duyguları tanımadan büyüme imkanı yakalamışsak bunun tek nedeni Türk Silahlı Kuvvetlerinin adadaki varlığıdır. Bu gerçeği görmemek ise kelimenin tam anlamı ile vefasızlıktır, geçmişi bilmemektir. Bu, hiç bilmedikleri topraklara evlatlarını şehit olarak gönderen Analara yönelik olduğu kadar, kendi Analarımıza, kendi ninelerimize ihanettir.

Doğuş Derya'nın savaşın yarattığı sonuçlarla ilgili bir sözünü veya herhangi bir eylemini kabul etmemek eleştirmek başka bir şeydir, kabul edilmeyecek bir uslup ile kişiye saldırmak başka birşey. Bu saldırıyı yapanlar bugün yaşamakta olduğumuz bu üzücü karşı saldırılara fırsat veren fitili ateşleyenlerdir. Aynı doğrultuda; birilerinin kabul edilemez sövmelerini bahane bilerek, bugünümüzü borçlu olduğumuz bir kuruma, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerine, bir gazetenin ele aldığı şekilde saldırmakta, asla sessizlikle geçiştirebileceğimiz bir şey değildir. İstismardır, fırsatçılıktır, yüzsüzlüktür, halkımızla Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerinin arasını açmaya yönelik bilinçli bir girişimdir.

Ne Doğuş Derya, ne de yine kürsüden kendisine cevap veren Zorlu Töre, olayların bu noktaya gelmesi amacıyla o konuşmaları yapmış değildir. Bu nedenle, devam etmekte olan tüm eylem ve söylemlerin maksadı aşmayacak bir seviyede tutulması gerektiğini hatırlatmak ve giderek yoğunlaşan bu gereksiz gerginliğin sona erdirilmesini talep etmek geleceğimizle ilgili bir sorumluluk haline gelmiştir.

Bu tartışmanın hiçbir yerinde olmayan KTBK'nin tüm mensuplarının bu tartışmalar nedeniyle duyduğu üzüntü kadar, 1974 yılına kadar verilen onurlu mücadelenin mücahitleride büyük bir üzüntü yaşamaktadır.

Bu üzüntüyü kendi kendimize yaşatmaktan kimsenin bir çıkarı olmayacaktır ve bu konuyu kendi hedeflerine ulaşmak için kullanmaya çalışanlara kamuoyunun dikkatini çekmek ve bu oyuna gelmememiz gerektiğini hatırlatmak da görevimizdir."

Serdar Denktaş

Başbakan Yardımcısı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.