İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çakıcı: "Yapılandırmalar net değil"

Çakıcı: "Yapılandırmalar net değil"

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, bazı kurumlarda yeniden yapılandırma adı altında değişiklikler yapılmak istendiğini, ancak bu yapılandırmaların tam olarak netlik kazanmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 18/12/14 16:30
okuma süresi: 4 dak.
Çakıcı: "Yapılandırmalar net değil"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN- Meryem EKİNCİ

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, Maliye Bütçesi görüşülürken söz alarak, tarihin en büyük bütçe açığının 2006 yılında ortaya çıktığını her zaman vurguladığını belirtti. Çakıcı, hükümetin son zamanlardaki politikasının nasıl tasarruf edebilirim şeklinde olduğunu söyledi. Çakıcı, hükümetin bir yandan tasarruf yaptığını bir yandan da elektrik kurumuna alımlar yaptığını belirtti. Maliye Bakanlığı'nın bir çırpınış içinde olduğunu söyleyerek, KTHY eski çalışanlarının son durumunun ne olacağına yönelik henüz bir netlik olmadığını ifade etti. BRT'ye de değinen Çakıcı, kurumun da bugün yeniden yapılandırmanın çalışanlar tarafından bilinmediğini söyledi. Çakıcı, aynı şekilde elektrik kurumuyla da ilgili olarak yeniden yapılandırmanın ne olacağına yönelik net bir açıklamanın yapılmadığını anlattı.

Çakıcı: "Bazı kişiler rant elde etmek istiyor"

CTP Milletvekili Doğuş Derya'ya yönelik yapılan saldırıları da değerlendiren Çakıcı, yapılan saldırıyı eleştirdi. Çakıcı, kadın veya erkek olsun fark etmez, bir kişiyi karalayarak susturmanın doğru olmadığını ifade etti. Çakıcı, "bu karamalarla bazı kişiler rant elde ettiğini zannediyor" dedi. Çakıcı, çocuk istismarına yönelik ilk bilimsel yayının 1960 yılında yapıldığını anlatarak, barış döneminde ortaya çıkanlarla savaş döneminde ortaya çıkanların aynı olmadığına dikkat çekti. Çakıcı, ne kadar barış harekatıdır dense de savaş olduğunu belirterek, bundan en çok kadın ve çocukların zarar gördüğünü söyledi.

Çakıcı: "Doğuş Derya'nın söyledikleri bilimdir"

Çakıcı savaşın ne kadar acı olduğunun altını çizerek, psikolojik travmanın en çok da tecavüzden kaynaklandığını, bunun savunulmasının, kendi toplumumuzun içinden bile olsa kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

Çakıcı, geçmişle hesaplaşılmadığını, yaşananların sorgulanmaması nedeniyle de bu noktaya gelindiğini ifade etti.

Çakıcı, milletvekillerinin düşüncelerinin beğenilemeyeceğini ancak hakaretin kabul edilemeyeceğini de belirterek, CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya'nın söylediklerinin bilim olduğunu, varolduğunu, reddedilse de bunun gerçek olduğunu söyledi.

"Bir milletvekilini hedef almak kimsenin haddi olmamalı"

Çakıcı, "Burada Başbakan'a, hükümete, GKK'ya büyük görev düşüyor. Bir milletvekilini hedef almaya kimsenin haddi olmaması lazımdır. Ama ne büyük terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır, bir milletvekilinin ve hanımefendinin, küfre uğraması. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Gereken tedbirin alınması konusunda polisi ve hükümeti göreve davet ediyorum. Ve herkesi de Kıbrıs gerçekleriyle yüzleşmeye ve empatiye davet ediyorum. Her ailenin bir öyküsü, bir yaşamı vardır. Kazıdığınızda acı çıkar ama bu acı sadece Türk tarafında değildir Rum tarafında da acı vardır. Beli de hepimizin acısı bundan sonra bizi savaştan uzak tutar" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.