İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Angolemli: "Bu ülkede ifade özgürlüğü için yeterli mücadele verilmemiştir"

Angolemli: "Bu ülkede ifade özgürlüğü için yeterli mücadele verilmemiştir"

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Maliye Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya'ya yapılan sözlü saldırıları gündeme getirerek, "Bu ülkede ifade özgürlüğü için yeterli mücadele verilmemiştir. Bugün yaşadığımız da budur" dedi.

Yayın Tarihi: 18/12/14 17:02
okuma süresi: 4 dak.
Angolemli: "Bu ülkede ifade özgürlüğü için yeterli mücadele verilmemiştir"
A- A A+

Meryem EKİNCİ

Angolemli, "Bugün milletvekili arkadaşımız da ifade özgürlüğü için ışık yakmıştır, Sayın Doğuş arkadaşımız. Bu mücadele sürecektir" dedi ve destek belirtti.

Angolemli'den Mungan'a çağrı

Angolemli, Maliye Bakanlığı bütçesi konusunda ise, Maliye Bakanlığı'nın birçok sorun hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunun altını çizerek, güncel sorunlara değindi.

Ülkede sadece maaş ve ücretlerin TL bazında olduğunu ancak piyasanın döviz ile çalıştığını söyleyen Angolemli, bugün ABD Doları'nın artış seyrettiğini de vurgulayarak, "Peki benim halkım ne olacak?" dedi.

Angolemli, Maliye Bakanı'nın dövizin seyriyle ilgili bilgi vermesini istedi ve "tüm hazırlıkları yaptık sözünü duymak isterim" şeklinde konuştu.

"Bu mudur ülkesini sevmek"

Angolemli, KKTC'nin borcunun 13 milyar olduğunun da altını çizerek, "Hükümet o borcun faizine para aktarayım der ama çok defa da o faiz de yerine getirilmez" dedi.

"Bu mudur ülkesini sevmek?" diyen ve vergi ödenmemesi ardından da vergi affı getirilmesi konusunda eleştirilerde bulunan Angolemli, af ile vergileri alma yoluna gittiğini söyledi. Af yapacağına oturacan denetleycen. Vermeyeni yakalamak için yolları bulacan. Sen bir kere özel sektörü bıraktın, öyle bıraktın ki sendikalaşma olayının da önüne geçiyor. Özel sektör çalışanları bizim insanlarımızdır. Örgütlenmedikleri takdirde hakları gidiyor" şeklinde konuştu.

"Polis nüfusa yeterli değil"

Angolemli, üniversiteler adası olarak lanse edilen ülkemizde 75 bin üniversite öğrencisinin güvenliğinin yeterince sağlanamadığını da ifade ederek, ülkede yeterince polis mensubu olmadığını söyledi.

"Bu 75 bin öğrencinin güvenliğini nasıl sağlayacak. Sağlayamıyoruz. Her gün bir olay var. Bu bize puan kaybettirir" diyen Angolemli, bet ofisleri ve casinoların da eğitim sektörü ve turizm sektörünü olumsuz etkilediğini ifade etti.

"Merkez Bankası'nı yönetecek yetenekli çalışanımız yok mu?"

Maliye Bakanı KİT'lerle direk ilgilidir. Bir zamanlar Çiftçimizin Merkez Kooperatif Bankası vardı. 1983'ten beri hükümet hala daha düzeltip veremedi. Şimdi ben soruyorum. Hükümete sürdüm cevap alamadım. Merkez Bankası, Merkez Kooperatif Bankası'na bir uyarı yazısı gönderi mi? Gönderdiyse bugüne kadar ne gibi önlemler aldı? Merkez Kooperatif Bankası yönetim kurulunda bankaya mahkemelik olan bir üye var mıdır? Böyle hassas konularda bunların olmaması lazımdır. Merkez Bankası bizim bankamızdır. Merkez Bankası'nı yönetecek yetenekli çalışanımız yok mudur ki şu anda bankanın yöneticisi Türkiye'dendir.

Vakıflar İdaresi'nin mallarıyla ilgili sorular

Angolemli, İyi İdare Yasası'nın çalışmasının önemi üzerinde de durarak, "Girne Kalesi arkasında bulunan Vakıflara ait bir arazinin YDÜ'ye kiralandığı ya da verildiği doğru mu? Kiralanmışsa kira bedeli ve şartları nelerdir? YDÜ idari binalarının konumlandığı 72 dönümlük arazinin Vakıflar'a ait olduğu doğru mu? YDÜ ile Vakıflar İdaresi arasında her yıl ihtiyaçlı öğrencilerin burstan yararlandığı doğru mu? Bu 10 öğrenci kimdir? Nasıl elekten geçer? Vakıflar İdaresi'nin oluşturduğu Hayır ve Sosyal İşler Fonu'ndan 2014 yılında kimlere yardım yapılmıştır? Vakıflar İdaresi'nin 1400 Sterlinge kira verdiği binayı Güvence Eğitim Merkezi'ne sonra oradan aldılar 350 Sterlinge British University of Nicosia'ya kiraladılar. Bu doğru mudur? Merkezi Türkiye'de bir şirket olan MTS'ye kiralanan Lara Beach konusunda hiçbir yatırım yapmadığı halde sözleşmenin uzadığı doğru mudur?" diye sordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.