İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Basın-Sen: "Doğuş Derya'ya hakaretler kabul edilemez"

Basın-Sen: "Doğuş Derya'ya hakaretler kabul edilemez"

Basın-Sen, CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya'nın geçtiğimiz günlerde Meclis'te yaptığı açıklamanın ardından başlatılan linç kampanyası ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 18/12/14 17:16
okuma süresi: 3 dak.
Basın-Sen: "Doğuş Derya'ya hakaretler kabul edilemez"
A- A A+

Türlü acılar ile bugünlere gelen, savaş psikolojisinin ne demek olduğunu iyi bilen Kıbrıs halkının savaş ortamında yaşadıkları ile yüzleşmesi gerektiği günlerden geçmekteyiz.

Kıbrıs'ın Güneyi'nde yaşanan olumsuz olaylar bazı yazarlar tarafından yüzleşme maksatlı gündeme getirilmesine rağmen, Kıbrıs'ın Kuzeyi'nde işlenen savaş suçları ile ilgili bir Milletvekilinin kürsüden konuşmasına dahi tahammül edilememektedir.

Faşizmin çok kötü bir hastalık olduğu ve sevgi gibi, barış gibi, hoşgörü gibi tüm güzel duyguların önüne kara bir perde misali indiği ortadadır.

Dönem dönem türlü bahanelerle hortlatılan Faşizm ve milliyetçilik günümüzde direk bir milletvekili üzerinden yine su yüzüne çıktı.

CTP- BG Milletvekili Doğuş Derya'nın savaş ve savaş ortamının halklara büyük acılar yaşattığı ve bu acıların on yıllar boyunca devam edebileceği bunun devam etmemesi için barış ortamının sağlanması gerektiği temasını içeren konuşması üzerine linç girişimi başlatılmıştır.

Kendini bilmez bazı "Meşhur" isimlerin sosyal medya üzerinden ettiği hakaretler kabul edilemezdir.

Bir milletvekilinin kürsüden yaptığı konuşma üzerine özellikle kadın olmasından dolayı cinsel küfüre maruz kalması sendikamız tarafından kabul edilebilir bir durum değildir.

Yaşadığımız coğrafya üzerinde yaşanan onca olumsuz olay karşısında barışa, halkların kardeşliğine en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde nefret söylemi ile hiçbir yere varamayacağımız ortadadır.

Bu sebeple kullanılan nefret söylemleri, savaş çığırtkanlıkları ve şiddeti söylemlerimiz arasından çıkartmalı barışa ulaşmak ve huzur ortamını yaratabilmek için mücadele etmek birincil görevimiz olmalıdır.

Bir kez daha Milletvekili Doğuş Derya'ya karşı yürütülen linç girişimini kınarken, ağır hakaretleri ile bu girişimin başında bulunan kişi veya kişilerden de hesap sorulması gerektiğini düşünmekteyiz.

Yönetim Kurulu (a)

Canan Onurer

Genel Sekreter

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.