İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Gürpınar, BRT kameramanına yapılan saldırıyı kınadı

Gürpınar, BRT kameramanına yapılan saldırıyı kınadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda iş sağlığı ve güvenliğinin korunması, iş kazalarının azaltılması amacıyla, 6 maddelik bir önlem paketi hazırladığını kamuoyuna duyurmuş ve sözkonusu önlemleri uygulamaya koymuştur. Bu önlemlerden ilki, özellikle en fazla ölümlü ve ciddi yaralanmaların görüldüğü inşaat sektörüne yönelik etkin denetimlerin yapılması olarak belirlenmiş, ilgili meslek örgütleri ile ortak denetimler yapılması kararlaştırılmıştır.

Yayın Tarihi: 18/12/14 17:53
okuma süresi: 5 dak.
Gürpınar, BRT kameramanına yapılan saldırıyı kınadı
A- A A+
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca'nın da eşlik ettiği, Girne Çalışma Dairesi müfettişlerinden oluşan bir ekip, bugün Girne bölgesinde üç inşaatta denetim yapmış, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda ilgili inşaatlarda incelemelerde bulunmuştur.

Denetimin yapıldığı ilk inşaatta , çevre emniyetinin sağlanmadığı, koruyucu önlemlerin alınmadığı, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun çalıştırılmadığı tespit edilmiş ve sözkonusu inşaatın , Çalışma Dairesi tarafından kapatılması kararlaştırılmıştır.

Çalışma Dairesi tarafından iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle daha önce bir hafta süreyle kapatılan ve gereken önlemler alınarak faaliyetine yeniden başlanan ikinci inşaatta, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alındığı, düşme tehlikesi olan yerlerde korkuluk kullanıldığı, asansör boşluklarının kapatıldığı, inşaat alanına ikaz levhalarının asıldığı tespit edilmiştir.

Üçüncü inşaatta ise çalışanların güvenliği açısından asansör boşluğunun kapalı olmadığı,çalışanların güvenliğinin ihmal edildiği tehlikeli geçitlerin olduğu, gereken önlemlerin alınmadığı saptanmış ve Çalışma Dairesi tarafından ilgili inşaatın faaliyeti durdurulmuştur.

Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı, Girne bölgesinde yapılan denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, Çalışma Dairesi 'nin iş kazalarının en çok yaşandığı sektörlerden biri olan inşaat sektörüne yönelik denetimlerinin etkin olarak süreceğini belirtti. İlgili inşaatlarda denetim yaparken, inşaatın çevre emniyeti, giriş çıkış emniyeti, asansör boşlukları, korkuluklar, çalışanların iş sağlığı ve güvenliğine uygun olarak çalıştırılıp çalıştırılmadığı, vb gibi konularda incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar , iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinin Çalışma Dairesi'nin yasal görevi olduğunu, güvenli çalışma ve çalıştırma bilincinin yerleştirilmesi için kendisinin de bugün yapılan denetimlere katılmak istediğini ifade etti. Kamuoyunda iş sağlığı ve güvenliği konusunda büyük bir hassasiyet oluştuğunu vurgulayan Gürpınar, iş sağlığı ve güvenliği kurallarını ihmal eden işyerleri ile bu kurallara uyan, örnek işyerlerine dikkat çekmek istediklerini ifade etti.

İnşaat Denetiminde BRT Ekibine Üzücü Saldırı

Çalışma Dairesi tarafından bu sabah yapılan inşaat denetimlerinin ilkinde, müfettişlerden oluşan ekibe eşlik eden ve inşaatta alınmayan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini görüntüleyen BRT ekibine , inşaatta çalışan ustabaşı tarafından sözlü saldırıda bulunulmuş ve BRT Kameramanının kamerası kırılmıştır.

Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı tarafından BRT muhabirine açıklama yapılırken yaşanan üzücü olayda, BRT ekibi, sözkonusu kişi ile ilgili Polis Genel Müdürlüğü'ne şikayetçi olmuştur.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar'ın yaşanan üzücü olayla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

Bugün Girne bölgesinde Çalışma Dairesi müfettişlerimizin yaptığı denetimler sırasında , personelimize eşlik eden BRT ekibi, görevini yaptığı esnada; inşaatın sorumlusu tarafından sözlü saldırıya uğramış ve sözkonusu çalışan BRT kamerasının kırılmasına sebep olmuştur.

Amaçları sadece haber yapmak, kamuoyunu bilgilendirmek olan basın çalışanlarının uğradığı bu saldırıyı esefle kınıyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının kendisine verilen yasal yetkiyle önceden haber vermeden işyerlerine denetim yapabileceğini anımsatmak istiyorum. Bu tür olaylar müfetiişlerimizin denetim yapma kararlılığını ortadan kaldıramayacağı gibi, basın emekçilerinin haber yapm özgürlüğünü de kısıtlayamayacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.