İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Venizelos: "Barbaros'un çekilmesi ön koşul"

Venizelos: "Barbaros'un çekilmesi ön koşul"

Atina'yı ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis ile Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile görüştü.

Yayın Tarihi: 19/12/14 07:45
okuma süresi: 2 dak.
Venizelos: "Barbaros'un çekilmesi ön koşul"
A- A A+

Dışişleri Bakanlığında yapılan görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunuldu.

Venizelos, iki ülkenin istikrarı ve barışı hedef alan, kalkınma içerikli ikili ve çok taraflı işbirliği oluşumlarıyla ilgili çalışmalar yaptığını belirtti.

Venizelos, toplantıda, ikili ilişkilerin yanı sıra Doğu Akdeniz bölgesinde refah ve kalkınmanın sağlanmasına yönelik çifte bir strateji belirlenmesiyle ilgili beklentilerin de ele alındığını söyledi.

Venizelos, "Yarıda kesilen müzakerelerin yeniden başlaması için, bölgede uluslararası yasal düzenin sağlanması ve Barbaros'un Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesinden ayrılması ön koşul" diye konuştu.

Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Kasulidis ise, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda, Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerin ele alındığını ifade ederek, Yunanistan ile ortak milli hedeflerin tutturulması için karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

"Arzumuz ve hedefimiz müzakere masasına dönmek" diyen Kasulidis, Kıbrıs sorununun çözümünün yegane yolunun diyalog olduğuna vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.