İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KHYD "2014 Dünya Kanser Kongresi"ne katıldı

KHYD "2014 Dünya Kanser Kongresi"ne katıldı

Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD), Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) Üyesi Olarak, 3-6 Aralık 2014 tarihleri arasında Melbourne-Avustralya da düzenlenen "2014- Dünya Kanser Kongresi" ne katıldı...

Yayın Tarihi: 19/12/14 09:58
okuma süresi: 4 dak.
KHYD "2014 Dünya Kanser Kongresi"ne katıldı
A- A A+

Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD), Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) üyesi olarak, 3-6 Aralık 2014 tarihleri arasında, Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) organizasyonuyla ve Cancer Council Australia ev sahipliğinde "Melbourne Exhibition and Convention Centre" de gerçekleştirilen "2014- Dünya Kanser Kongresine" katıldı.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ve Dernek Blimsel Danışmanı ve Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar'ın katıldığı bilimsel ve akademik toplantılarda "dünyada kanser mücadelesi ve kontrolü", "kanserle mücadelede yeni yaklaşımlar ve gelecek mücadele yöntemleri ile ilgili planlamalar", "kanserden korunma", "kanserde erken tanı ve tarama hizmetleri", "erken tanının kanserle mücadeledeki önemi", "palyatif bakım" konularında dünyanın onkoloji dalında en deneyimli ve tecrübeli bilim adamları tarafından güncel yaklaşımlar ve deneyimli tecrübeler yoğun bir şekilde aktarıldı.

Avustralya da düzenlenen DÜNYA KANSER KONGRESİNDE, Kanser Hastalarına Yardım Derneği ni temsilen Dernek Bilimsel Danışmanı ve Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, ülkemizde kanser hastalığına karşı mücadelede yapmış oldukları "toplumsal kanser farkındalık çalışmaları" konusuyla ilgili hazırladığı projesini sunarak, farkındalık çalışmalarıyla ilgili bilgi birikimi ile dünya çapında kanser kontrolünde kendilerini yaptıkları çalışmalarla akredite etmiştir.

Dünya Kanser Kongresi Genel Kurul toplantısında, Dünya Kanser Kontrol Örgütü (UICC) Başkanlığı'na, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tezer Kutluk seçildi. Raziye Kocaismail ve Mine Çağlar da Kanser Hastalarına Yardım Derneği ni temsilen bu toplantıda bulunup, Dünya Kanser Kontrol Liderleri Zirvesi Toplantısına katılarak, Yönetim Kurulu Genel seçimlerine katıldılar ve oy kullandılar.

Ayrıca, Melbourne da T.C Başkonsolosluğu'nun, Dünya Kanser Kontrol Örgütü (UICC) yeni dönem Başkanı Prof Dr. Tezer Kutluk onuruna düzenlemiş oldukları Resepsiyona sayılı ve saygın misafirler arasında resmi davetli olarak Raziye Kocaismail ve Mine Çağlar katıldılar. Resepsiyon sırasında Derneğimiz plaketi Prof Dr. Tezer Kutluk a takdim edildi.

Dünya Kanser Kongresinde, UICC yeni dönem başkanı başkanı Prof. Dr Tezer Kutluk Başkanlığında düzenlenen ve Türkiye'den katılan T.C. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Kurumu, Kanser Daire Başkanı ve ekibi, ayrıca Onkoloji dalında çok değerli bilim adamı hocaların ortak toplantısına resmi davetli olarak Raziye Kocaismail ve Mine Çağlar da katıldı. Özellikle, Türkiye'de "Kanser Mücadelesi ve Kontrolü"nün her boyutuyla tartışıldığı toplantıda, konusunda deneyimli bilim adamlarının çok değerli güncel öneri, bilgi birikimleri ve tecrübeleri paylaşıldı..

Dernek Bilimsel Danışmanı ve Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, Dünya Kanser Kongresi süresince ayrıca Avustralya da bulunan dünyaca tanınmış kanser kontrol merkezlerinden Victoria Cancer Council, Peter Maccallum Cancer Centre, Movember Cancer Centre, Olivia Newton John Cancer Centre merkezlerini ziyaret ederek, dünya bakışıyla kanser kontrolü ve mücadelesi konularında bilgi sahibi olurken, özellikle toplumsal kanser farkındalığın oluşturulması ve kanser kontrolünün sağlanması konularıyla ilgili kurumsal ve toplumsal çalışmalar konusunda bilgi paylaşımlarında da bulundular...

Mine Çağlar

Temel Onkoloji Uzmanı

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Bilimsel Danışmanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.