İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTSO: "Güçlü ekonomi, güçlü ülke için"

KTSO: “Güçlü ekonomi, güçlü ülke için”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ve Eğitim Bakanlığı işbirliğinde odanın organize ettiği tesis ziyaretleri 12-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. Oda, Yerli Ürünler Haftası kapsamında "Güçlü ekonomi, güçlü ülke" sloganıyla gerçekleştirdiği etkinliklerde, gelecek kuşaklara yerli ürün tüketmenin önemini anlattı.

Yayın Tarihi: 19/12/14 11:44
okuma süresi: 3 dak.
KTSO: “Güçlü ekonomi, güçlü ülke için”
A- A A+

Yerli Ürünler Haftası kapsamındaki üretim tesisleri ziyaret etkinliği, 4 farklı bölgede, toplam 5 okulun 8 firmayı ziyareti şeklinde gerçekleşti. Lefkoşa , Mağusa, Girne ve Güzelyurt'taki sanayi tesislerine yapılan ziyaretlere, bölgelerden seçilen ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Ayrıca The American Future College'de yerli ürün sergisi açıldı. Sergi kapsamında Oda Eğitim Koordinatörü Deniz Berkol sanayiyi, üretimi ve yerli üretim tüketimini anlatan bir de sunum gerçekleştirdi.

Okulda düzenlenen ve velilerin de katıldığı etkinlikte ayrıca, Kıbrıs'a özgü el işleri arasında yer alan çeşitli sazlar ve kamıştan yapılan ürünler tanıtıldı. Özipek Ayakkabı Fabrikası sahibi Mehmet Özipek ise, uygulamalı olarak basitçe ayakkabı yapımını anlattı. Daha sonra okul öğrencileri yerli üretimin önemine ilişkin çeşitli gösteriler düzenledi, kısa skeçler oynadı.

Okul binasının giriş holünde açılan "Yerli Ürünler Sergisi"nde ülkemize özgü gıda ürünleri tattırılarak satışı yapıldı. Sergide ayrıca, Kıbrıs'a özgü hasır sandalye örgüsü uygulamalı olarak yapıldı.

Yerinde üretimi görmek

Planlanan aktivitelerde, üretim tesislerinin gezilerek öğrencilere KKTC'deki sektörlerin ve firmaların tanıtımının yapılmasının yanında, en önemli konu olan yerli ürün bilincinin yükseltilmesi hedeflendi. Öğrenciler bu ziyaretlerde, ülkelerinde nelerin nasıl üretildiği konusunda yerinde bilgi alarak üretim aşamalarını görme fırsatı buldu. Sanayi Odası yetkilileri ziyaretler sırasında öğrencilere ayrıca, Kuzey Kıbrıs ürünlerini ve sanayisini tanıtan broşürler çeşitli broşür ve promosyon malzemeleri dağıttı.

KTSO Eğitim Koordinatörü Deniz Berkol, ziyaretlerii değerlendirerek, "Yerli Ürünler Haftası kapsamında planladığımız firma ziyaretleri ile sürdürülebilir bir ekonomi yaratılması için yerli ürünleri ve üreticileri genç nesillere tanıtmayı hedefledik. Ziyaretler esnasında öğrencilerin ilgisi bizi oldukça mutlu etti. Bu etkinliklerde bizlerle işbirliği yaparak yerli ürünlerin önemini vurgulamakta bizlere katkı koyan tüm firmalara ve Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ederiz" diye konuştu.

Ziyaretlere katılan okullar ve tesisler şöyle:

"Şehit Turgut Ortaokulu Alnar Narcılık Ltd., Güzelyurt Meslek Lisesi Kansoy Matbaacılık, Oğuz Veli Ortaokulu Akpınar Pastahanesi, Oğuz Veli Ortaokulu Lasteks, Canbulat Özgürlük Ortaokulu Arsal Gıda Canbulat Özgürlük Ortaokulu Oza Kahve, Canbulat Özgürlük Ortaokulu Ekor , Atleks Sanverler Ortaokulu İntergaz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.