İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Şenol Bektaş: "Balık yemek değil, balık tutmak istiyoruz"

Şenol Bektaş: “Balık yemek değil, balık tutmak istiyoruz”

Kuzey Kıbrıs'ta çeşitli temaslarda bulunan Buca İş Adamları Derneği bugün Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nı (KTSO) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Oda Başkan Yardımcısı Şenol Bektaş, "Kıbrıs Türkü balık yemek istemiyor, balık tutarak kendi ayakları üzerinde durmak istiyor" dedi.

Yayın Tarihi: 19/12/14 11:55
okuma süresi: 2 dak.
Şenol Bektaş: “Balık yemek değil, balık tutmak istiyoruz”
A- A A+

Oda Başkan Yardımcısı Şenol Bektaş, konuşmasına Atatürk'ün "Üretmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur" sözüyle başladı. Şenol Bektaş, oda olarak kendi ayakları üzerinde durabilen bir Kuzey Kıbrıs için çaba harcadıklarını dile getirerek, "Eğer üretmekten vazgeçersek yok oluruz. Bize sürekli balık verilmesini istemiyoruz. Balık tutmamıza da fırsat tanınmalı. Bu küçük ülkenin ürettiği her şey Türkiye'nin bir ilçesine dahi yetmez. Bu nedenle ürettiğimizi Türkiye'ye rahatça satabilmemiz için bürokrasi ve engeller tamamen ortadan kalkmalı" diye konuştu. Bektaş, Kuzey Kıbrıs'tan Türkiye'ye kargo göndermede yaşanan sıkıntıları ve Türkiye'de halen birçok fabrikanın Coğrafi tescilli ürün olan hellimi yasa dışı ürettiğine de dikkat çekti.

Şenol Bektaş, Kuzey Kıbrıs iş insanlarının daha iyiye doğru gelişmesi için her türlü adımı atmaya hazır olduklarını da dile getirdi.

Buca İşadamları Derneği Başkanı Sertan Mengüç, Kuzey Kıbrıs'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizler dünyayla ticari köprüler kurarken sizlere nasıl yardımcı olabileceğimizi görmek için buradayız" dedi. KTSO Dış İlişkiler Birimi yetkilisi Anıl Kaya ise, Kıbrıs sorunu konusunda son gelişmeler hakkında konuk heyete bilgi verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.